Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни приложения
30 сеп
2011
 
 

Visa Европа пуска приложение за мобилни транзакции и услугата Visa Alerts

Мобилното приложение Visa Mobile Person-to-Person е конкурент на PayPal

5038 прочитания

Visa Европа представи мобилното Android приложение Visa Mobile Person-to-Person и известяващата услуга Visa Alerts, за да помогне на клиентите си да управляват парите си и да правят транзакции през мобилни телефони.

Visa Mobile Person-to-Person, която е директен конкурент на PayPal, позволява на регистрирани потребители да прехвърлят средства от мобилен телефон към всеки картодържател на Visa в Европа. С приложението лесно се изпращат пари до контакт от телефона, но мобилен номер или до картов Visa номер без значение дали реципиентът е регистриран за услугата, което всъщност е предимството на Visa Mobile Person-to-Person пред PayPal.

Visa Alerts известява в реално време регистрирани картодържатели на Visa, когато с техните карти се извършва разплащане или когато се теглят пари от тях в мрежата на Visa Европа.

Visa Mobile Person-to-Person

Visa Mobile Person-to-Person

Редица банки на Стария континент вече предлагат известия при извършване на картова транзакция, но от Visa смятат, че тяхната услуга ще е по-бърза от съществуващите. Скоростта обаче ще варира според банковата система, с която Visa Alerts е интегрирана.

Вече виждаме ранно възприемане на мобилните плащания и през следващите месеци ще видим идването на общоприети NFC (near-field communications) технологии, усъвършенствани услуги за лоялност и е-търговия, и пускането на нов дигитален портфейл [от Google], заяви главният изпълнителен директор на Visa Европа Питър Ейлиф.

Услугите ще бъдат налични от октомври за банките, които са членове на Visa Европа. Засега мобилното приложение за разплащания има версия само за Android, но в бъдеще Visa обещава поддръжка и за други платформи.

Computerworld Великобритания

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас