Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Софтуер
21 сеп
2011
 
 

Flash Player 11 и Air 3 излизат през октомври

Flash Player 11 и Adobe Air 3 идват с 2D и 3D възможности и други новости

3774 прочитания

Adobe Systems обяви, че от началото на октомври ще станат налични безплатните софтуерни продукти Flash Player 11 и Adobe Air 3 на 21 септември, съобщи Анъп Мърака, директор „Продуктов маркетинг“ в компанията. Новите версии ще дойдат с десетки нови възможности за смартфони, таблети и компютри – те са най-значителните издания на Adobe за изминалите 2 г.

Свързаните инструменти Flash Builder и Flex ще започнат да поддържат допълненията във Flash Player 11 и Adobe Air 3 преди края на тази година.

Новите версии ще позволят предоставянето на 2D и 3D игри към различни устройства през Интернет.

Разработчиците на корпоративни приложения също ще намерят 3D възможностите за полезни за приложения, фокусирани върху данни. Например компаниите ще могат да изграждат табла в приложенията, за да „визуализират сложни набори от данни“ с 3D изображения, каза Мърака.

По отношение на 3D поддръжката от Abode заявиха, че чрез хардуерно ускорение ще предоставят по-бързо зареждане на видео на компютри.

Също така разработчиците ще могат да използват инструментите за по-дълбока интеграция на бизнес софтуер като Excel и Outlook в различни устройства, както и за достъпване на хардуерни програмни интерфейси за все по-популярни в смартфоните функции като NFC (near-field communication).

Flash Player 11 и Adobe Air 3 ще помогнат на разработчиците и да създават по-сигурни приложения с възможността за прилагане на случайно генерирани номера.

Други новости позволяват на разработчиците да пакетират Air 3 в приложение, за да опростят инсталацията на приложения върху Android, Windows и Mac OS. Наскоро Adobe направи това и за iOS.

От компанията отбелязаха, че 130 различни модела смартфони и 85 таблета ще използват базирани на Flash приложения до края на годината, като общият брой на тези устройства с Flash приложения се очаква да достигне до над 1 млрд. до края на 2015 г.

Computerworld САЩ

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас