Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Киберсигурност
13 сеп
2011
 
 

HP представи нови решения за корпоративна сигурност

Разширеното портфолио за корпоративна сигурност адресира заплахите от облака, социалните медии, мобилните технологии и консумеризацията на ИТ

4613 прочитания

HP представи нови решения за корпоративна сигурностHewlett-Packard разшири портфолиото си от решения за корпоративна сигурност, за да помогне на бизнесите да се справят със заплахите от облака, социалните медии, мобилните технологии и консумеризацията на ИТ.

HP комбинира своите продукти за сигурност и придобитите технологии в пакети, „предназначени да помогнат на предприятията да съставят и изпълнят една всеобхватна стратегия за сигурност, която адресира заплахи и потенциални пасиви, идващи от популяризирането на мобилността, облачните технологии и социалните медии“, заявиха от компанията.

Защитните технологии на ArcSight, Fortify Software и TippingPoint сега са комбинирани в една платформа за управление на риска, с която HP се надява да елиминира фрагментираните защитни практики в организациите.

Компанията също така обяви и няколко инструмента за сигурност: ArcSight Express 3.0 засича и предотвратява кибератаки; HP Reputation Security Monitor прави списъци със зловредни IP (Internet Protocol) и DNS (Domain Name System) адреси; пакетът Fortify Software Security Center тества за уязвимости; TippingPoint Web Application Digital Vaccine се използва за откриване на нереден трафик и за идентификация в реално време на уязвимости в уеб приложения.

Според Том Райли, вицепрезидент и управител за решенията на HP за корпоративна сигурност, бизнесите изграждат инфраструктури, които са „кърпеж от несвързани защитни продукти и процеси“. Разказвайки във видеоклип за новите решения за сигурност, Райли казва, че „резултатът е пролиферация на точкови решения без координация около силозите, бизнес единиците или функционалностите“.

Като комбинира своите решения за сигурност HP се надява да елиминира тази фрагментация. С тази цел компанията представи и нови услуги за управление на информационната сигурност (Information Security Management), софтуера за управление на заплахи Enterprise Cloud Service и Application Security Testing-as-a-Service за идентифициране и затваряне на уязвимостите в приложния слой.

IDG News Service Бостън

Изображение: www.sxc.hu

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас