“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | »“ кариера
10 сеп
2011
 
 

» јлианц Ѕанк Ѕългари€ ще отпуска студентски кредити

—тудентите и докторантите могат да кандидатстват за отпускане на заеми при преференциални услови€ и пред Ѕанка ƒ—  и –айфайзенбанк (Ѕългари€).

4966 прочитани€

јлианц Ѕанк Ѕългари€ се присъедини към студентското кредитиране, като сключи типов договор с министъра на образованието, младежта и науката, съобщиха от ћинистерството на образованието, младежта и науката (ћќћЌ). ƒругите две кредитиращи институции, към които студентите и докторантите могат да кандидатстват за отпускане на заеми при преференциални услови€, са Ѕанка ƒ—  и –айфайзенбанк (Ѕългари€).

 редитирането на студенти и докторанти е предпоставка за ”отвар€не” на висшето образование към по-широк кръг лица, независимо от социални€ им статус и има за цел да създаде услови€ за равен достъп до качествено висше образование в Ѕългари€ чрез споделе€не на финансовата отговорност между държавата и студентите и докторантите, посочват от ћќћЌ.

ѕрограмата за студентско кредитиране започна реално да работи от 01.09.2010 г. «а периода от септември 2010 г. до 31.07. 2011 г. са сключени общо 4 825 кредита.  ƒоговорените кредити към 31.07.2011 г. са в размер на 20 819 815,12 лв.

Ќа 80,5 млн. лв. възлиза общи€т размер на държавните гаранции, които могат да се издават през 2012 г. от името и за сметка на държавата по «акона за кредитиране на студенти и докторанти. —редствата ще бъдат предвидени в закона за държавни€ бюджет за следващата година, съобщиха през септември 2010 г. от правителствената пресслужба. ¬ кра€ на 2009 г. стана €сно, че студентското кредитиране по «акона за кредитиране на студенти и докторанти ще се гарантира с 40 млн. лв. ”слови€та б€ха гаранциите да бъдат предостав€ни на местни банки, които са сключили договор с министъра на образованието, младежта и науката за участие в системата за кредитиране.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
»нтервю

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
»ван √еоргиев, Kaufland Service: –азвитието е ключово за бизнеса ни»ван √еоргиев, Kaufland Service: –азвитието е ключово за бизнеса ни

ћарката  ауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. ћалцина обаче зна€т, че от Ѕългари€ се поддържат н€кои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедр€вани в...

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас