Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Аутсорсинг
29 авг
2011
 
 

J. Gold Associates: Qualcomm трябва да купи WebOS

Като производител на чипове, които поддържат WebOS, Qualcomm би могла да предложи на производителите на смартфони и таблети атрактивен, завършен пакет от хардуер и софтуер

3439 прочитания

HP Pre 2 с webOS 2.0WebOS, операционната система, от която Hewlett-Packard реши да се отърве с цел оптимизация на бизнеса си, все още не е „мъртва“ и според анализаторът от J. Gold Associates Джак Голд, Qualcomm е много подходящ неин купувач, тъй като компанията произвежда единствените процесори, които я поддържат. „Вярвам, че най-логичният кандидат, който може да я направи успешна, е Qualcomm, заяви той в доклад, публикуван наскоро.

В е-писмо до Computerworld САЩ Голд подчерта, че мнението му не е повлияно от каквато и да е вътрешна информация от Qualcomm.

Според анализаторът, като притежател на webOS, Qualcomm би могла да обвърже операционната система със своите чипове, за да предложи на производителите на смартфони и таблети един атрактивен, завършен пакет, включващ централен процесор, графичен процесор, безжични чипове и webOS. Qualcomm предлага необходимите инструменти и проектантски възможности, за да създаде цялостно решение. Тя може да изгради една завършена екосистема“, заяви Голд.

Всъщност Qualcomm и сега предлага мобилна ОС – Brew, която се използва главно в по-евтините не-смарт телефони, но вече е „доста стара“, според анализатора.

Комбинацията Qualcomm-webOS би могла да „съживи пазара на евтините таблети“, особено на развиващите се пазари, които все още не са доминирани от iPad и базирани на Android устройства, по думите на Голд.

Qualcomm вече е обвързана с поддръжката на Android и Windows Phone 7, но Голд смята, че webOS може да бъде „обещаваща втора платформа“ за производителите.

Различни анализатори вече изразиха мнения, че мобилната ОС на HP е вероятно да бъде придобита от няколко компании. Google и Apple са сред потенциалните купувачи, но най-вече заради патентите. Други възможни кандидати са Samsung и Amazon, но за тях превръщането на webOS в конкурентоспособна заплаха ще е по-трудно, отколкото за Qualcomm, смята Голд.

Computerworld САЩ

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас