Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Перспективи
26 юли
2011
 
 

Qualcomm ще включи разпознаване на жестове в мобилните устройства

Qualcomm купи технологии за разпознаване на жестове за мобилни устройства от GestureTek

3558 прочитания

Qualcomm обяви, че иска да направи таблетите и смартфоните по-интерактивни, като за целта придоби технологии за разпознаване на жестове от GestureTek, която държи патенти, свързани с взаимодействието между човек и компютър, базирано на движенията.

Qualcomm се стреми да интегрира технологията на GestureTek в своите процесори Snapdragon за мобилни устройства. Чиповете Snapdragon от 3 поколение се ползват в смартфони и таблети като Hewlett-Packard Touchpad, HTC Flyer, ASUS Eee Pad MeMO, HTC Sensation, смартфонът/игрова конзола Xperia PLAY и др. 

Някои технологии на GestureTek позволяват на потребителите да взаимодействат с компютрите без да държат нищо, подобно на Nintendo Wii или Microsoft Xbox 360. През януари т.г. Intel представи концептуалния си проект Connected Store, в който ще се демонстрира и технологията LuminAR Augmented Product Display Counter - детайлна информация, обективен преглед и възможност за съставяне на собствено мнение за продукта, използвайки жестови интерфейс. 

Говорител на Qualcomm не уточни, каква технология на GestureTek ще бъде ползвана, но според изявлението на компанията „новите активи ще подобрят интерактивността на смартфоните и таблетите."

GestureTek ще запази активи, свързани с жестово контролирани дисплей и за бизнеса с т.нар. digital signage (т.е. представяне на видеоинформация на монитори, поставени на публични места).

Чипът Snapdragon на Qualcomm е базиран на архитектура на ARM, а компанията придоби допълнителни активи за вграждане на графични и комуникационни функции в чипа. Сега той включва графичен процесор на базата на технологии, придобити от АMD през 2008 г. През май т.г. Qualcomm завърши придобиването на мрежовия производител Atheros, като по този начин би трябвало да подобри възможностите за свързаност с различни мрежи на Snapdragon.

IDG News Service, Ню Йорк 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас