Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Безжични
25 юли
2011
 
 

Visa, MasterCard, American Express и Discover се присъединиха към Isis

Isis, създадена от американските мобилни оператори AT&T, T-Mobile и Verizon, се конкурира с Google Wallet

11889 прочитания

Visa, MasterCard и American Express се присъединиха към NFC системата ISISVisa, MasterCard, Discover и American Express се присъединиха към Isis, американската система за мобилни NFC (Near-Field Communication) плащания, създадена от мобилните оператори AT&T, T-Mobile и Verizon. Isis се конкурира с платформата за мобилни транзакции Google Wallet, която подкрепят Google, Sprint, MasterCard, Citi и First Data.

Новината няма да повлияе негативно на плановете на Google. Mastercard все още е цене партньор за Google Wallet, коментираха от компанията.

Двете конкурентни системи позволяват на хората да доближават смартфоните си до NFC четец в търговски обект, например магазин, и така да плащат за закупените продукти и услуги. Телефоните трябва да имат чипове, поддържащи NFC.

Пред разрастването на пазара на мобилните разплащания има редица препятствия. Понастоящем почти няма телефони, поддържащи NFC, а и малко търговци разполагат със съответните терминални устройства.

Търговците не се интересуват от NFC като начин за ускоряване на процеса на плащане, а като начин за ангажиране на клиентите, смята Боб Игън, анализатор в Sepharim Group. В търговските обекти Isis ще работи с киоски, където хората могат да се чекират и системата автоматично да им отправя общи или индивидуални промоционални предложения, ако например участват в програма за лоялни клиенти. Google Wallet по подобен начин ще може да се свързва с програми за дигитални купони.

Но засега бъдещето на NFC е неясно. „Не мисля, че който и да било знае как това ще се развие, въпреки свелите прогнози“, казва Игън, адресирайки различни прогнози, че тази технология за мобилни разплащания ще стане масова до няколко години. Може би бъдещето ще се проясни след реалния дебют на Isis през 2012 г. и старта на Google Wallet това лято, идващ след тестове в Ню Йорк и Сан Франциско.

IDG News Service Сиатъл

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас