Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Интернет
19 юли
2011
 
 

Wikipedia пуска рейтинг система за статии на английски

Инструментът за рейтинг Article Feedback Tool влезе в тестова фаза през 2010 г.

4616 прочитания

Wikimedia Foundation е в процес на добавяне на рейтинг инструмент, наречен Article Feedback Tool, към всички статии на английски в Wikipedia, така че читателите да могат да оценяват качеството им на основата на няколко критерия.

Article Feedback Tool влезе в тестова фаза в края на 2010 г. и за последно през май тази година бе разширен до около 100 000 статии.

На 15 юли Wikimedia Foundation започна да добавя инструмента към около 370 000 на ден и ще продължи така, докато не обхване цялото съдържание на английски в Wikipedia, възлизащо на близо 3,7 млн. статии.

Article Feedback Tool

Хората ще виждат Article Feedback Tool в секция, озаглавена „Rate this Page“, която ще се намира на всяка страница на английски. Инструментът позволява на читателите да оценяват с между 0 и 5 звезди статиите на база вярност, обективност, завършеност и стил.

Освен очевидното събиране на мнения за качеството на статиите на английски, Wikimedia Foundation иска да постигне и няколко други цели с Article Feedback Tool. Например организацията вярва, че инструментът може да се използва за засилване на ангажираността на читателите, увеличавайки вероятността в сайта те да са активни и по други начини, например да редактират статии, да се регистрират в Wikipedia или да попълват анкети.

Също така Wikimedia Foundation ще направи рейтинг данните налични за всеки, който е заинтересован от техния анализ.

IDG News Service Маями

Препоръчваме ви:
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас