Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Виртуализация и облаци
17 юни
2011
 
 

HP и Toshiba ще си сътрудничат в облачните технологии за критични индустрии

Сътрудничеството между HP и Toshiba ще е насочено към критични инфраструктурни сфери като водоснабдяването, енергетиката, здравеопазването и транспорта

4610 прочитания

HP и Toshiba ще си сътрудничат в облачните технологииHewlett-Packard и Toshiba ще си сътрудничат, за да популяризират облачните технологии и свързаните с тях услуги сред инфраструктурните организации, двете компании обявиха на 16 юни.

Партньорите ще работят заедно, за да идентифицират и разработят възможности в области като водоснабдяването, енергетиката, здравеопазването и транспорта, където облачните технологии имат потенциал за разгръщане. Компаниите ще си сътрудничат и в сферите мрежи и интелигентна инфраструктура.

HP ще предостави своят ИТ експертиза, а Toshiba – знанията си за критичните инфраструктурни области. Освен че е производител на компютри и чипове, Toshiba изготвя продукти и много други сфери, включително енергетика, здравеопазване и транспорт.

Сътрудничеството ще проправи пътя на HP за внедряването на продукти и услуги, които понастоящем биват разработвани в лабораториите на компанията. В момента HP има научни изследвания в области като облачните услуги, сигурността, развитието на инфраструктурата и слънчевата енергия.

Според Toshiba, партньорството ще спомогне за разрастването на техния Smart Community Business отдел, който бе сформиран през октомври 2010 г. и е фокусиран върху изграждането на умни мрежи и модернизацията на инфраструктура. Възползвайки се от предимствата на облачните технологии и други възможности в сферата на „умното общество“, компанията се надява да разшири бизнеса на този отдел от ¥300 млрд. ($3,7 млрд.) през фискалната 2010 г. до ¥900 млрд. през 2015 г. Също в подкрепа на това през май тази година Toshiba придоби производителят на умни измервателни уреди Landis+Gyr за $2,3 млрд.

IDG News Service (Ню Йорк)

Изображение: www.sxc.hu

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас