Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | PC компоненти
16 юни
2011
 
 

AMD обяви процесорите A-Series APU

Чиповете от тази серия обединяват до четири x86 процесорни ядра с DirectX11-съвместима графика с мощността на отделна видеокарта - до 400 Radeon поточни процесора и HD видео обработка

4820 прочитания

AMD обяви следващото поколение платформи за масови компютри с високопроизводителнире ускорени процесори AMD Fusion A-Series APUs. Предназначени за вграждане както в мобилни, така и в настолни системи, тези чипове обещават ярка HD графика, висока производителност и над 10,5 часа автономна работа на батерия, информират от компанията.Във все по-дигиталния и визуално ориентиран свят за потребителите от все по-голямо значение са многозадачността, живата графика, реалистичните игри, видеото без насичане и безкомпромисната мултимедийна производителност, коментират от технологичния гигант.

За да посрещне тези нужди, ускорените процесори на AMD от A-серия обединяват до четири x86 процесорни ядра с DirectX11-съвместима графика с мощността на отделна видеокарта - до 400 Radeon поточни процесора и HD видео обработка –на един чип. Процесорите от A-серия позволяват най-съвременно ниво на работа с компютър, като интерфейс с жестове и многомониторна поддръжка, 3D развлечения и стабилизация на образа в реално време3.Ускорените процесори на AMD от A-серия (досега с кодово наименование “Llano”) се доставят в момента и ще се появят в над 150 мобилни и настолни компютри от водещи OEM-и през втората четвърт на 2011 година и след това.

Със сериозни серийни и паралелни изчислителни възможности за HD video, 3D рендеринг и интензивна обработка на данни върху един кристал, APU чиповете предлагат на разработчиците безпрецедентен потенциал във все по-малък пакет.С над 10,5 часа живот на батерията - над 50 % увеличение в сравнение с масовата платформа на компанията за 2010 г. – потребителите могат да работят или да гледат няколко HD филма с едно зареждане.

Освен това, възможността за динамично превключване на графиката оптимизира живота на батерията на PC с двойно графично решение от AMD, като интелигентно управляват нивата на потребление на енергията на APU и на дискретната AMD Radeon графична карта.Според AMD HD видеото при новите чипове е кристално ясно с помощта на специалната технология за възпроизвеждане на видео и динамичната последваща обработка, а уеб-сайтовете се рендерират по-бързо с ускорена HTML5 и Direct2D производителност. Редактирането, преобразуването и гледането на HD съдържание е бързо и лесно с поддръжка на съвременните стандарти на свързване - HDMI 1.4a, DisplayPort 1.1, и USB 3.0, заедно с нативна поддръжка на работа с няколко монитора. 

Заедно с APU на AMD от A-серия бе представена нова характеристика - AMD Steady Video. Тя е предназначена да стабилизира видеофилмите по време на възпроизвеждане, като изглажда и стабилизира трепкащата видео-картина. Процесорите също осигуряват работа с жестов интерфейс, 3D игри и 3D Blu-ray видео – ключови функции за очакванията на домашния РС потребител.Всеки компютър с  APU на AMD от A-серия гарантира отлично HD изображение с DirectX 11-съвместима графика от дискретен клас, при това за модели във всеки ценови сегмент, подчертават от компанията. Според информация оттам, само AMD Fusion APU предлагат истинска AMD Dual Graphics, с до 75 % увеличение на графичната производителност, когато в системата освен APU чипа е поставена и AMD Radeon дискретна графична карта.

Потребителите ще разполагат с до 400 игагафлопса на ноутбук и до 500 гигафлопса на настолните машини изчислителна мощност. За моментите на голямо натоварване AMD Fusion APU от A-серия предлагат технологията AMD Turbo Core, която динамично оптимизира и повишава производителността на CPU и GPU на ефективни енергийни нива, в зависимост от изпълняваното приложение. AMD отчита сериозно раздвижване в общността на софтуерните разработчици от пускането на AMD Fusion APU през януари 2011 г., като над 50 водещи приложения сега се ускоряват от семейството AMD Fusion APU. Конференцията AMD Fusion Developer Summit, която се провежда в момента и ще продължи до 16 юни, предоставя форум за разработчици, учени и иноватори, които могат да си сътрудничат в областта на паралелното програмиране и промишлените стандарти като OpenCL, и да помагат за по-нататъшното развитие на софтуерната екосистема с най-новите изчислителни платформи.

ЕТИКЕТИ:
AMDAMD LlanoAPU
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас