Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | PC компоненти
10 юни
2011
 
 

AMD отново въвежда марката FX за своите продукти от висок клас

3271 прочитания

По време на изложението за електронни развлечения, известно като Е3, AMD съобщи, че въвежда отново марката FX за PC процесори и платформи. Брандираните по този начин продукти ще бъдат насочени към РС ентусиастите и феновете на HD развлеченията. Компанията също обяви нови членове на своята “Gaming Evolved” програма, движейки напред PC гейминга с нативна HD3D поддръжка в “Deus Ex: Human Revolution” на Eidos Montreal, както и нови сътрудничества с компаниите Bioware, Creative Assembly и Codemasters.

Марката  FX е свързана с най-бързите процесори и най-мощни платформи на AMD , проектирани  за неограничена РС производителност, върхови игри и HD развлечения.  Освен това, тези решения осигуряват богата визия на тежките графични приложения и конфигурации с AMD Eyefinity. Първата платформа с FX титла е “Scorpius”. В нея ще видим дънни платки с AMD чипсет от 9-серия и AMD Radeon HD 6000 графични карти, плюс очаквания “Zambezi” процесор с отключен множител и нативни осем ядра. 

Промотирайки иновациите в РС игрите и съвременните изживявания за геймърите, AMD продължава да добавя членове и да разширява връзките си през втората година на програмата Gaming Evolved. Компанията е фокусирана върху своята работа с най-добрите разработчици на софтуер. Gaming Evolved съчетава разширената поддръжка на AMD за Microsoft DirectX 11 игри (които използват най-новата графична технология на Microsoft), заедно с многомониторните конфигурации с AMD Eyefinity, AMD Dual Graphics (за повече графични процесори в един компютър), и нативна AMD HD3D поддръжка за базирани на стандартите стерео 3D възможности на дисплея в наистина потапящи 3D визуални изживявания. 

“От пускането на отворената стерео 3D инициатива на AMD през миналата година, разработчиците продължават да възприемат все по-масово нативната 3D поддръжка, която ще работи с разнообразие от 3D очила и монитори на различни производители,” каза Нийл Робисън, директор ISV Relations, AMD. “Ентусиазмът на разработчиците започва да се отплаща със съобщението на Eidos-Montreal, че ‘Deus Ex: Human Revolution,’ ще направи възможна нативната поддръжка на стерео 3D.”

С AMD HD3D, геймърите могат да изживяват високо качество на образа на стерео 3D игрите за още по-голям реализъм в игрите, твърдят от компанията. Технологията HD3D на AMD поддържа над 400 заглавия от партньори на компанията, а отвореният подход на AMD за 3D екосистема насърчава най-широк избор от 3D решения, достъпни на най-приемлива цена.
Освен Eidos, сред новите партньори на компанията са някои основни разработчици на особено популярни заглавия като “Dragon Age II” на Bioware, “SHOGUN 2: Total War“ на Creative Assembly и “DiRT 3” на Codemasters, които включват нативна поддръжка на технологиите DirectX 11, AMD Eyefinity и AMD Dual Graphics.

ЕТИКЕТИ:
AMDЕ3
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас