Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | GIS
09 юни
2011
 
 

Google Maps вече следи обществения транспорт в реално време

Новата функция е налична в Google Maps за всички поддържани десктоп и мобилни браузъри, както и за най-новата версия на мобилното приложение Google Maps

7682 прочитания

Ако Google не може да накара влаковете да се движат по разписание, то поне може да покаже дали в реално време има закъснение. Компанията си сътрудничи с 4 града от САЩ и 2 европейски, за да предложи на потребителите новата възможност в Google Maps, която следи в реално време дали даден влак или автобус закъснява.

Google Maps следи обществения транспорт в реално време за Бостън, Портланд (Орегон), Сан Франциско, Сан Диего, Мадрид и Торино

Функцията работи по следния начин. Отваряте Google Maps и кликвате върху спирката/гарата, към която пътувате. Тогава ще видите списък с всички влакове или автобуси, пътуващи със закъснение, както и запис за това кога превозното средство всъщност е потеглило. На базата на това Google и изчислява приблизително кога се очаква влакът/автобусът да пристигне.

Четирите американски града, за които Google Maps осигурява такава информация, са Бостън, Портланд (Орегон), Сан Франциско и Сан Диего. За Европа информация за обществения транспорт в реално време има за Мадрид и Торино. От Google казват, че работят и с други превозвачи, за да им помогнат „да предоставят данни в реално време за повече хора в повече градове“.

Новата функция е налична в Google Maps за всички поддържани десктоп и мобилни браузъри, както и за най-новата версия на мобилното приложение Google Maps, което работи минимум с Android 1.6.

Network World (САЩ)

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас