Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Таблети
06 юни
2011
 
 

Computer 2000 атакува таблет пазара с Privileg продукти

6562 прочитания

В последно време дистрибуторът Computer 2000 се опитва да навлезе и на пазара на Android таблети с ценово изгодните предложения Privileg MID-8 и Privileg MID-10, които са съответно с 8- и 10-инчови екрани и интегрирана GPS навигация. Това разкри Станислав Костадинов, управител на Computer 2000, по време на семинар в Балчик. На събитието дистрибуторът демонстрира оптимизъм, подкрепен с развитие на нови продуктови линии и пазарни сегменти.

Родната компания събра на дилърска среща своите най-активни партньори и  доставчици. Семинарът Балчик’2011 очерта близките планове за развитие на фирмата, с активизиране в сравнително нови пазарни ниши и разширяване на позициите в традиционни сегменти. Станислав Костадинов подчерта предимствата да се работи с продуктовата линия Privileg, която според него осигурява стабилно търсене и здравословен марж на партньорите на дистрибутора. 
“С добър прием се характеризират утвърдени модели мултифони като Privileg TV10 и TV3, както и на търсените у нас смартфони с операционна система Android 2.2 – Privileg SM1 и SM6, и на новия представител на линията - Privileg SM2 с голям 4,3-инчов екран и удобна функционалност – каза още Костадинов. - Освен разнообразната гама телефони, у нас успешно се реализират и Privileg GPS навигаторите. Сред новите възможности трябва да отбележим и мобилните баркод-четци, подходящи за превозвачи и куриерски фирми.”

С телеконферентна презентация в семинара се включи Дариус Ярецки, мениджър продажби за България в Acronis. Производителят на решения за защита на данните и възстановяване от сривове (data protection & disaster recovery) изтъкна предимствата на Acronis продуктите на фона на съвременните предизвикателства – многоплатформени среди, виртуализация, облачни услуги. Дилърската среща се оказа едно от първите събития в Европа, на които бе обявен продуктът Acronis Backup & Recovery 11, с официален пазарен старт на 21 юни. Acronis представи специална оферта с валидност до 30 юни, за безплатна поддръжка и ъпгрейд на Acronis Backup & Recovery 10 към новата версия на продукта.

Традиционен за Computer 2000 е бизнесът с принтери, МФУ и консумативи. Бранимир Иванов, мениджър продажби за България в Lexmark, представи продуктовата гама на производителя за 2011, както и новите попълнения в А3 сегмента – цветни устройства базирани на LED технологията.  В последното поколение мастилено-струйни принтери Lexmark е вградена технологията Vizix. Те работят с 4 отделни мастилници позволяващи оптимизация на разходите на печат и използват безжичната WiFi комуникация. Сред най-новите устройства изпъква моделът Genesis S815 с особено атрактивен дизайн и функционалност и тъч-скрийн интерфейс. В професионалния клас моделите Pro 209 и Pro 901 се отличават с изключително ниска себестойност на черен печат под 2 ст./стр., и 5 години гаранция и доживотна консултация по телефона, твърди Иванов.

Той акцентира върху някои от решенията за редуциране цената на печат - консолидация на устройствата, eSF платформата за инсталиране на различни потребителски решения, програмата Page Plus насочена към партньорите, предлагащи "цена на копие", софтуера за мониторинг и управление на устройствата Lexmark LFM.  На семинара бяха представени и новите компютърни аксесоари с марка Genius. Диана Манчевска, дългогодишен продуктов мениджър в Computer 2000, обърна специално внимание на моделите Genius Ring Mouse. Това е един новаторски продукт с формата на пръстен, който ви позволява да контролирате своя компютър по един удобен начин от разстояние до 10 м, и мишка Pen Mouse под формата на писалка, която ви осигурява съвсем ново преживяване за контрол над курсора в режим на работа, с наклон до 85 градуса.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас