Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Съхранение на данни
31 май
2011
 
 

IDC: EMC е водещ доставчик на дискови устройства за архивиране

4003 прочитания

През 2010 г. EMC държи внушителен дял от пазара на целево разработените устройства за архивиране (PBBA) както по отношение на приходите, така и по отношение на доставения капацитет за съхранение на данни. Това сочи новия доклад IDC Worldwide Purpose Built Backup Appliance 2010-2015 Market Analysis and Forecast, 2010 Vendor Shares (май 2011 г.). Новият доклад, който се отнася както за отворените системи, така и за мейнфрейм продуктите (използват се с големи сървъри), показва и стабилна тенденция на одобряване от клиентите на дисковите устройства за архивиране през следващите пет години.

Основните продукти на EMC, които попадат в категория PBBA, са системите Avamar и Data Domain, както и мейнфрейм дисковите продукти за архивиране, в които са използвани технологии на Bus-Tech, станали достъпни след придобиването на компанията от EMC през ноември 2010 г.
В края на  2010 г. EMC се утвърди като лидер по приходи със своя пазарен дял от 64,2% от похарчените почти 1,7 млрд. долара за PBBA решения. Компанията заема топ позицията по отношение на доставения PBBA капацитет за съхранение на данни в световен мащаб с дял от 52,7% от действителния капацитет, измерван в TB. 

IDC предвижда, че световният пазар на PBBA ще се развива с общ годишен темп на нарастване (CAGR) от 16,6% през следващите пет години, достигайки около 3,6 млрд. долара в края на 2015 г. За разлика от него, през същия период IDC очаква приходите от продажби на софтуер за защита и възстановяване (архивиране) на данните да нараснат с 5,2%, а приходите от решения за лентово архивиране да продължат да се свиват (-7,9%). Прогнозата на IDC за общия годишен темп на нарастване на доставения PBBA капацитет за съхранение на данни достига 78,1% в края на 2015 г., тъй като потребителите спират да инвестират в своите лентови инфраструктури за сметка на дисковите устройства за архивиране.

„Проучванията на IDC показват, че през последните няколко години потребителите увеличават своите инвестиции в PBBA решения в резултат на нуждата от подобряване на времето за архивиране, постигане на по-бързи времена на възстановяване на данните и безпроблемна интеграция със съществуващите приложения за архивиране – смята Робърт Аматруда, директор научноизследователска работа за защита и възстановяване на данните в IDC. В допълнение, все по-голямото навлизане в практиката на виртуалните сървъри и системи принуждава ИТ организациите да преразгледат и усъвършенстват своите архитектури и системи за защита на данните чрез внедряването на PBBA решения“.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас