Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Назначения
28 май
2011
 
 

Мрежовият шеф на HP Мариус Хаас напуска компанията

Архитектът на придобиването на 3Com Мариус Хасс се мести в инвестиционната компания Kohlberg Kravis Roberts

4024 прочитания

Мариус Хаас, който е старши вицепрезидент и управител на дивизията HP Networking и извърши придобиването на 3Com, за да засили конкурентоспособността на компанията срещу Cisco Systems, напуска, за да започне работа в инвестиционната фирма Kohlberg Kravis Roberts (KKR).

Мариус Хаас, старши вицепрезидент и управител на дивизията HP Networking, напуска компанията, за да се присъедини към KKR

Последният ден на Хаас в Hewlett-Packard ще е 1 юни и вече се търси негов заместник. Докато се намери човек за поста, мрежовият бизнес на компанията ще ръководи Бетани Майър, вицепрезидент за глобалния маркетинг и съюзите в областта на корпоративните сървъри, съхранението и мрежите.

Оттеглянето на Хаас е в период на значително разрастване на дивизията HP Networking, он идва и след няколко други ръководни промени, които се случиха след избирането на Лео Апотекър като като CEO. През април HP назначи Мартин Хомлиш, който е биш колега на Апотекър от SAP, като изпълнителен вицепрезидент главен маркетингов директор. Също наскоро компанията избра Томас Хоган за ръководител на продажбите, маркетинга и стратегията на корпоративния бизнес и назначи нови регионални директори за Азия-Тихи океан, Америките и EMEA (Европа, Близкия Изток и Африка).

Според анализаторът от Yankee Group Зевс Керравала, напуснакето на Хаас може да е част от голям ход на Апотекър, чрез който той иска да вкара свои хора в компанията.

IDG News Service (Сан Франциско)

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас