“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ќбразование
26 май
2011
 
 

ƒва нови »“ курса и лаборатори€ за 100 000 лв. във ‘ћ» об€ви Ќ– Ѕългари€

 урсовете по платформи, системи за съхранение и бази данни са разработени по методика на Ќ– специално за студентите от университета.

2986 прочитани€

Hewlett-Packard Ѕългари€ се похвали, че ще води два нови технологични курса и е оборудвала лаборатори€ за 100 000 лв. за целите на обучени€та във ‘акултета по математика и информатика (‘ћ») към —офийски€ университет „—в.  лимент ќхридски”. — това технологичната компани€ разшир€ва университетската си програма в јлма ћатер.  урсовете по платформи, системи за съхранение и бази данни са разработени по методика на Ќ– специално за студентите от университета. “рима лектори от HP ще вод€т обучени€та, които ще бъдат по един семестър или 15 седмици, с обща продължителност 60 часа.

 урсовете са част от свободноизбираемата подготовка на студентите по специалностите с профил »“. «а целите на обучени€та, Ќ– оборудва лаборатори€ във ‘ћ» с 25 работни места, с най-модерни работни станции от сери€та HP Z200 Workstation, широкоекранни монитори, прожектор и надгради наличното оборудване.

“ова е третата лаборатори€, ко€то Ќ– изгражда и дар€ва във ‘ћ» като част от университетската си програма, ко€то започна преди пет години заедно с откриването на √лобални€ център за отдалечени услуги, облужващ клиенти на компани€та от ≈вропа, Ѕлизки€ изток и јфрика. Ќад 1000 студенти до момента са завършили програмата, ко€то се провежда в —” „—в.  лимент ќхридски”, “ехнически€ университет - —офи€ и Ќов български университет.

≈“» ≈“»:
HPHewlett-Packard
Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

»зключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас