Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Сигурност
18 май
2011
 
 

D-Link обяви облачна услуга за отдалечено наблюдение mydlink

Наблюдение на дома или офиса през мобилен телефон, таблет или персонален компютър предлага безплатния web портал на D-Link

6774 прочитания

Услугата mydlink е съвместима с новите компактни безжични 11n камери на D-Link DCS-930L и DCS-932LНова услуга за отдалечено наблюдение на дома, предоставяна през безплатния Интернет портал mydlink, представи D-Link. „Стартирането на услугата е изключително лесно – инсталацията се извършва със зареждането на CD, придружаващо всяка съвместима с mydlink камера, обясняват от D-Link България. - Софтуерът открива наличните IP камери в дома или офиса и автоматично ги конфигурира в мрежата, позволявайки достъп през Интернет до съответния видеопоток."

Услугата поддържа до 4 съвместими камери и позволява наблюдение 24 часа на ден чрез висококачествено видео в реално време от всяко устройство, разполагащо с достъп до Интернет, включително широк набор мобилни платформи като iPhone, iPad и смартфони под Android. За целта потребителите изтеглят от mydlink безплатно мобилно приложение. От D-Link обаче коментират, че в бъдеще е възможно „ценовата политика относно това приложени" да бъде променена.

Услугата mydlink е съвместима с новите компактни безжични 11n камери на D-Link DCS-930L и DCS-932L, като втората разполага с инфрачервено LED осветление, IR филтър и сензор за слаба осветеност. И двете камери имат вграден процесор и web сървър, което им позволява да работят самостоятелно, без персонален компютър. Моделите се свързват безжично с мрежата, осигурявайки на потребителите лесен начин за отдалечено наблюдение. Вграденият микрофон добавя и звук към видеопотока, който потребителят следи в реално време.

В D-Link обсъждаме активно т.нар. цифров дом и възможностите, които той предоставя на потребителите. mydlink е чудесен пример за това как технологиите могат да подобрят ежедневието ни", обяснява Кевин Уен, президент на D-Link Европа. 

CW/Б

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас