Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Комуникации
11 май
2011
 
 

HP обяви архитектурата FlexNetwork и нови комутатори, конкуриращи Cisco

Въпреки че от HP посочиха, че конкуренцията е хубаво нещо, те открито нападаха своя основен конкурент Cisco

6868 прочитания
Страница 1 от 2

Тихомир Иванов

На 9 май едновременно в Лас Вегас и Лондон HP представи нови мрежови продукти, с които остро засилва конкуренцията си със Cisco – не без помощта и на открити нападки. Тези предложения са обединени от новата архитектура FlexNetwork, чиято цел е да унифицира корпоративните мрежи в центрове за данни, кампуси и клонове под една обща и консистентна операционна среда.

FlexNetwork е част от плана Converged Infrastructure на HP за създаване на виртуални пулове от сървърни, мрежови и сторидж ресурси за поддържане на бизнес операции. Новата архитектура е фокусирана върху мрежовия елемент от Converged Infrastructure.

FlexNetwork предлага консистентното използване на протоколи при всички мрежови устройства в една организация, както и съвместимо управление, сигурност и политики за достъп в тази инфраструктура.

Така HP се опитва да конкурира стратегията Borderless Networks на Cisco, която предлага същото нещо – използване на оборудване и протоколи на Cisco във всички сфери на корпоративната мрежа за постигане на консистентност в производителността и управлението.

От HP обаче твърдят, че по-тясно се придържат към стандартите и мултивендорните среди за разлика от конкуренти като Cisco. Също така от HP изтъкват, че конкурентите предлагат различни технологии за отделните точки в мрежата – например кампус и център за данни – което затруднява и оскъпява пускането на нови приложения и услуги.

HP предлага и нови услуги, подпомагащи миграцията от Cisco EIGRP и други протоколи към маршрутизиращи протоколи като OSPFv2 и v3.

FlexNetwork се състои от 4 компонента,

унифицирани чрез общ слой за управление:

  • FlexFabric – опростява инфраструктурата в центъра за данни с конвергирани ресурсите за мрежи, изчисления и съхранение във виртуални и физически среди, за да позволи хибридни облачни модели;

  • FlexCampus – намалява латентността и увеличава сигурността с помощта на базиран на идентичност достъп до мултимедийно съдържание в жични и безжични мрежи;

  • FlexBranch – разширява и опростява мрежата и сигурността в клона, обединявайки най-добрите технологии на HP, за да подобри предоставянето на услуги;

  • FlexManagement – елиминира сложността на боравенето с много системи за управление чрез единно управление във FlexNetwork.

Според HP, архитектура като FlexNetwork е необходима, защото старите мрежи не могат да се справят с новите нужди, породени от виртуализацията, мобилността и мултимедията. Освен това старите мрежи са изградени като острови, специфични за определени приложения, като центрове за данни, кампуси, клонове, жични и безжични.

От HP казват, че междусървърният трафик в центорвете за данни наближава 80% заради навлизането на виртуализацията, което води до слаби точки в производителността. Също така, според компанията, 25% от фирмения мрежови трафик сега представлява видео или мултимедийно съдържание, консумирайки много честота и предизвиквайки политиките за сигурност.

До 2013 г. ще има 3 млрд. смартфона и безжичните LAN ще бъдат предпочитан начин за мрежова свързаност, което изисква безжичната производителност да е съпоставима или дори превъзхождаща жичната, според компанията.

1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас