Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Малък и среден бизнес
09 май
2011
 
 

Grow Challenge 2011 ще се проведе на 14 май

В събота ще стане ясно дали Станислав Минев от Udance – победителят от Seed Challenge 2010, ще спечели състезанието, като набере 50 000 лева. В неделя пък ще се състои изданието на Idea Challenge за 2011 г.

4166 прочитания

Grow Challenge 2011 - най-голямото състезание в България, базирано на колективно действие и публично финансиране, ще се състои от 11 ч. до 14 ч. на 14 май (събота) в Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Билетът за участие в събитието е 50,98 евро, като замисълът е Станислав Минев от Udance – победителят от Seed Challenge 2010 да се състезава със собствената си съдба, отговаряйки на въпроса “Ще събера ли 50 000 лева от публиката?”.

В случай, че със задружни социални усилия бъдат събрани по-малко от 49 999 лева, всички пари ще бъдат върнати обратно на собствениците им.

Ако бъдат събрани 50 000 лева или повече, Станислав печели, печелят и всички следващи участници в състезанията.

Grow Challenge 2011 е третият и последен етап в състезанието за млади предприемачи 3Challenge, което преминава през три фази – Idea Challenge, Seed Challenge и Grow Challenge. Инициативата се организира от студентската мрежа от клубове Start It Smart и цели да насърчи студентите и младите хора в България, проявяващи интерес към стартирането на собствен иновативен бизнес.

След проведените първи два етапа за избор на идеи и проследяване на развитието им през 2010 г., най-добрите трима състезатели се срещат отново на Grow Challenge, за да се преборят за финансирането на своите бизнеси.

Именно на този финален етап от надпреварата най-добрите проекти в категориите People (бизнес в полза на обществото), Planet (бизнес в полза на средата) и Profit (бизнес фокусиран в личната печалба) представят инвестицията, необходима за постигането на поставените цели. След този момент, в рамките на следващата половин година, състезателите получават възможността да наберат посочените суми чрез публично финансиране, ангелски инвестиции и средства, набрани от самата мрежа от клубове на Start It Smart.

Победители в състезанието са тези стартиращи компании, които успеят да достигнат необходимата минимална инвестиция за реализиране на целите си. Ако някоя от идеите не успее, събраните от публичното финансиране пари се връщат на подкрепилите инициативата хора и организации.

На следващия ден – 15 май, отново в Аулата на СУ, от 9.30 ч. до 17 ч. ще се проведе изданието на Idea Challenge за 2011 г. В надпреварата 36-те най-добри идеи, кандидатствали тази година, ще получат възможност да бъдат публикувани на сайта с видео презентация. 18 от тях преминават напред и получават възможността да представят своите проекти на финала на етапа, като 9 се избират чрез публично гласуване, а останалите 9 - от компетентно жури на клуба Start It Smart. Присъстващите на събитието и специално селектираното за целта жури оценяват представянията и избират най-добрите три идеи от всяка категория. Те ще получат 6 месеца менторство от различни организации и достигането до Seed Challenge.

Шест месеца по-късно избраните 9 участници ще се съберат отново, за да презентират напредъка в реализирането на идеите си. Публиката и журито ще определят победителя във всяка категория, като основният критерий е избраният бизнес модел, като част от бизнес плана за реализиране на идеята. Подбраните финалисти получават парична награда, нови 6 месеца менторство и възможността да участват във финалния етап - Grow Challenge, който ще се състои през 2012 г.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас