“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | Ѕизнес
03 май
2011
 
 

 «  глоби самоковски »нтернет доставчик за нело€лно привличане на клиенти

Ќетком Ќетуъркс привл€къл нело€лно клиентите на конкурента си Ќетком “¬.

3285 прочитани€

 омиси€та за защита на конкуренци€та ( « ) установи, че самоковски€т »нтернет доставчик „Ќетком Ќетуъркс” е нарушил разпоредбите на «акона за защита на конкуренци€та («« ) в частта за нело€лна конкуренци€. јнтимонополни€т регулатор наложи на дружеството имуществена санкци€ в размер на 5860 лв.

««  забран€ва осъществ€ването на нело€лна конкуренци€, насочена към привличане на клиенти, в резултат на което се прекрат€ват или се нарушават сключени договори, или се осует€ва сключването им с конкуренти.

ѕроизводството е образувано по искане на „Ќетком “¬“. ƒружеството достав€ достъп до »нтернет на територи€та на гр. —амоков.

ѕроучването на  «  установи, че абонатите на „Ќетком “¬” са били пренасочени да заплащат дължимите за услугата суми към каса на „Ќетком Ќетуъркс” чрез постав€не на съобщение за пром€на на адреса на касата (офиса).

ќсвен това „Ќетком Ќетуъркс” не се е идентифицирало като нов »нтернет доставчик за гр. —амоков, което да го направи разпознаваем участник на пазара пред потенциалните потребители на услугата.

—ъщо така, в частта „ќбщи услови€” на сключените договори с клиенти, ответното дружество посочва номер на лицензи€, издадена на „Ќетком “¬”.

 «  счита това обсто€телство за достатъчно красноречиво свидетелство за намерението на дружеството да заблуди потребителите, тъй като представ€ ответното дружество не като новонавлизащ оператор, а като »нтернет доставчик, когото клиентите добре познават.

ѕри определ€не размера на имуществената санкци€ комиси€та е отчела икономическото състо€ние на дружеството, както и характера и степента на извършеното нарушение.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас