Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
02 май
2011
 
 

С подкрепата на ДиТра, в ТУ-София ще изучават SolidWorks Enterprise PDM

По инициатива на ДиТра, CAD/CAM център на ТехноЛогика, в Машиностроителния факултет на ТУ-София ще се преподава и програмиране на NC машини на базата на CAM продуктите Delcam for SolidWorks и FeatureCAM.

4706 прочитания

Студентите в Машинно-технологичния факултет на Техническия университет (ТУ) – София вече ще изучават приложението на съвременните средства за цялостно управление на инженерните данни - PDM (Product Data Management). Новината оповести Цветан Стоянов, ръководител на ДиТра по време на осмото издание на Университетския ден на SolidWorks в ТУ - София, организиран от ДиТра, CAD/CAM центъра на ТехноЛогика. ДиТра се ангажира да осигури за времето на преподаване безплатни лицензи на SolidWorks Enterprise PDM, заедно със съответните безплатни учебници и курсове за преподаватели. Отново със съдействието на CAD/CAM центъра на ТехноЛогика, в Машиностроителния факултет ще се преподава програмиране на NC машини на базата на CAM продуктите Delcam for SolidWorks и FeatureCAM. Двата проекта за изучаване на нови дисциплини в ТУ - София са част от програмата „Инженерното образование – солидно и работещо”.

Бе обявено и началото на университетското състезание по SolidWorks, чийто финал ще се проведе през юни по време на 12-та среща на приятелите на SolidWorks.

„Винаги е приятно, когато се случват такива истински партньорства – когато истински фирми представят истински продукти, които са индустриални световни стандарти в 3D проектирането. От вас се очаква да използвате пълноценно тези софтуерни инструменти, подпомагащи работата на хиляди инженери по света”, заяви ректорът на ТУ-София проф. д-р инж. Марин Христов.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас