Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | GIS
21 апр
2011
 
 

Облачната услуга Google Earth Builder ще помага в създаването на дигитални карти

С Google Earth Builder компаниите ще могат да съхраняват и използват геопространствени данни за крайни потребители

8445 прочитания

Google ще отвори своята дигитална картографска инфраструктура за трети страни, за да могат компаниите да я използват, за да съхраняват и използват геопространствени данни за крайните си потребители. Това ще стане посредством новата облачна услуга Google Earth Builder, която бе обявена на 20 април и ще стане комерсиално достъпна през третото тримесечие на 2011 г.

Все още не са известни ценовите опции за Google Earth Builder.

След като качат картографските си данни в облака на Google, организациите ще могат да ги правят достъпни за своите служители, партньори или клиенти чрез инструменти, предназначени за крайния потребител, например Google Maps или десктоп приложението за Google Earth.

Облачната услуга Google Earth Builder ще помага в създаването на дигитални карти

Google Earth Builder е картографската платформа на Google в облака за организации, коитоо се занимават с картографски данни, без значение дали става въпрос за стотици терабайтове, или за няколко базисни картови слоя – казва Дилан Лоримър, корпоративен продуктов мениджър за Google Earth и Google Maps. – Те ще могат да качват това съдържание в облака и ще имат достъп до инструменти за обработка на тези данни, ще изграждат Maps и Earth слоеве от тях и сигурно ще публикуват тези слоеве за своите крайни потребители, които ще достъпват слоевете през познати инструменти като Google Maps и Earth.

Разчитайки на Google Earth Builder, компаниите ще мигат да спестят от разходи за съхранение, сървъри, поддръжка и настройване, които могат да бъдат значителни и сложни при работата с картови данни, добавя Лоримър.

Google Earth Builder бе официално анонсирана от вицепрезидента за локационните услуги на компанията Мариса Майър в рамките на конференцията Where 2.0, която се провежда между 19 и 21 април в Санта Клара, Калифорния.

IDG News Service (Маями)

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас