Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | LAN & WAN
15 апр
2011
 
 

Allied Telesis обяви нова партньорска програма

Allied Telesis разработи нов блейд комутатор SwitchBlade, предоставящ до 16 порта 10 Gb Ethernet

7656 прочитания

е

От 1 февруари 2011 г. управлението на бизнеса на Allied Telesis в България се поема от румънския офис на производителя, заяви новият представител за страната Драгош Маринеску на семинар за сертифициране на партньори, организиран от дистрибутора Дейта Оптикс Болканс.

Драгош Маринеску е новият мениджър на Allied Telesis за България и Христин Атанасов, продуктов мениджър за Alllied Telesis в дистрибутора Data Optics Balkans.

Досегашният регионален мениджър Йован Бакочевич ще отговаря за бизнеса на Allied Telesis в Сърбия и Хърватска.

„Искаме да изградим още по-добро партньорство с дилърите, дистрибуторите и клиентите. Фокусът ни е върху партньорите системни интегратори, като мениджърите на компанията решиха да създадат нова партньорска стратегия в средата на 2010 г., каза Маринеску. - Мога да кажа, че Дейта Оптикс е сред най-добрите наши дистрибутори в региона."

Според новата програма Star на компанията партньорите са разделени на три нива, съответно с една, две и три звезди. Най-високото ниво изисква сертифициране от Allied Telesis на експерти на партньора системен интегратор, докато за регистрираните партньори (с ранг една звезда) това е препоръчително. Инвестиралите в обучение фирми обаче получават достъп до различни кампании и т.нар. lead generation от AT, т.е. ако Allied Telesis започне преговори с голям клиент и успее да създаде специално решение за него, то реализацията на сделката се възлага обикновено на „3-звезден" партньор, тъй като сме сигурни, че притежава достатъчно компетентност да осъществи проекта", обясни Маринеску. Компанията предлага специален инструмент за виртуално обучение „Advanced Learning", достъпен за всички регистрирани партньори през партньорския портал RelayWare. Създаден през третото тримесечие на 2010 г. инструментът предоставя интерактивно обучение с прилагане на знанията в реалистични ситуации за различни вертикални пазари. Във виртуалния свят специалистите на системния интегратор могат да се опитат да „спечелят" сделка с клиент от сектора на телекомуникациите, здравеопазването, правителството, финансите, отбраната, полицията и т.н. След преминаване на тест се получава сертифициране с отчитане на постигнатия резултат, т.е. партньорът е готов за преговори с реални клиенти. „Целта на обучението не е как да продадем най-добре нашето оборудване, а да научим партньорите да вникнат в специфичните проблеми на дадения потребител, да знаят с какви технологични решения могат да ги решат и съответно какви продукти от нашето портфолио са подходящи за тях. Има виртуален обучител, който помага при всички стъпки, обяснява Маринеску. - Ако успее да си уреди среща със СТО на телеком оператор например, партньорът трябва да е добре подготвени да отговори на неговите въпроси и да използва ефективно срещата, тъй като тя обикновено е с доста ограничено време. Ако той предоставя Triple Play услуги, може би има затруднения с осигуряването на HD видео, има нужда от добро управление на разходите и надеждна инфраструктура. Операторският пазар е много предизвикателен, внедряват се най-съвременните технологии", добавя регионалният мениджър на Allied Telesis.

За продажби на нови клиенти AT подкрепя проекта на принципа „пръв дошъл, пръв обслужен", като партньорът може да включи свои собствени услуги в проекта. „След регистриране на сделката в CRM системата на Allied Telesis, тя не може да бъде променена в полза на друг партньор. Знам, че при други производители това не е точно така", заяви Маринеску. Ако Allied Telesis обаче е „договорила" сделката, регионалният офис решава кой партньор да включи, като предпочита 3-звездни партньори. Цените на оборудването за крайните клиенти винаги се определят от партньора, тъй като той може да изчисли всички разходи за инженерния екип, който ще обслужва клиента, допълва Христин Атанасов, продуктов мениджър за Alllied Telesis в Data Optics Balkans.

Сред новите продукти

на компанията са медийните конвертори MC 605 и 606, които предоставят възможност за свързване на по-стари камери за видеонаблюдение съответно през телефонен кабел (RJ-11) и коаксиален кабел (наличие на BNC порт). Серията FS 200 действа като бридж, поддържа и функцията Missing link и Smart Missing Link, т.е. препредава информацията за състоянието на линията до комутатора, което улеснява засичането на прекъсване на оптичната линия на дадено място. Компанията е разработила и нов универсален захранващ адаптер AT-MCPWR, който намалява консумацията на конверторите с 1 ват.

При неуправляемите комутатори Allied Telesis залага на екологични безвентилаторни модели, предлага и неуправляемо PoE решение. „В термина „зелено" устройство Allied Telesis включва използване на модерен чипсет (един чип за всички функции), високоефективно захранване, Line Drivers, измерващи разстоянието до следващия порт, така че даденият порт да получи само нужната му енергийна мощност, наличие на нощен и спящ режим, изключване на LED индикаторите", обяснява Александър Гайо, инженер предпродажби в румънския офис на компанията.

От управляемите L2 комутатори най-продавани са моделите 8000S, които ползват чип на Marvel. "Не е най-евтиният, но работи идеално", обяснява Гайо. Стекирането на устройствата става през стандартни HDMI кабели. Новата серия 9000 включва и моделът AT 9000/28SP, който има 24 порта SFP, както и 4 комбо порта, предоставящи избор между 10/100/1000 и SFP. "Чрез него получавате оптичен концентратор с 28 оптични порта", допълва специалистът.

Някои от новите комутатори на Allied Telesis

Александър Гайо, инженер предпродажби в румънския офис на Allied TelesisНовост е и блейд шасито Bx3112 с 12 слота и PoE+ захранване (до 25,5 W ), работещо в резервиран режим и разпределение на натоварването. Двата процесора осигуряват превключване в рамките на 50 msec при отказ, има 2 слота за линейни карти с по 24 порта GbE с PoE функционалност и два слота за карти Gb Ethernet SFP.

Скоро ще бъде достъпна и серията L2 комутатори 8100S с резервирано захранване и поддръжка на PoE+, HDMI стекиране, гласова VLAN група. Вградената в нея функцията MVR, или мултикаст VLAN регистриране, е изключително подходяща за предоставяне на IPTV услуги, за които обикновено се ползват L3 комутатори. Те обаче изискват специални лицензи за динамичното маршрутизиране, което освен това „харчи" сериозна процесорна мощ.

Управляемите L3 комутатори на Allied Telesis от х серията включват и моделът SwitchBlade x908, който работи с новата ОС AlliedWare Plus. В шаси за вграждане с височина 3U той предоставя 8 слота, като най-новият модул за него е XEM-2XP с два 10Gb порта XFP, като по този начин x908 може да осигури общо така че общо 16 порта 10GbE. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас