“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ¬ести
15 апр
2011
 
 

»јЌћ—ѕ и ¬”«‘ ще учат малки€ и среден бизнес как да излезе на външни пазари

ќбучението ще се проведе на 18 април в —офи€.  урсът е безплатен, а регистраци€та ще се извършва на м€сто.

3885 прочитани€

»зпълнителната агенци€ за насърчаване на малките и средните предпри€ти€ (»јЌ—ћѕ) и ¬исшето училище по застраховане и финанси (¬”«‘) организират в —офи€ въвеждащо обучение на тема „ѕридобиване на външнотърговски умени€ за представ€не и излизане на външни пазари”. —еминарът има за цел да помогне на малки€ исреден бизнес да придобие външнотърговски умени€ за представ€не и излизане на външни пазари. ќбучението ще се проведе на 18 април 2011 г. (понеделник) от 9:00 ч. в —офи€ в хотел „Silver House” (бул. —имеоновско шосе є 6). ќбучението е безплатно, а регистраци€та ще се извършва на м€сто.

—лед успешно проведените обучени€ в Ўумен, ƒобрич, —илистра, –азград, “ърговище, ѕерник, √аброво, Ћовеч и  юстендил дойде ред и на —офи€, уточниха от »јЌћ—ѕ. ¬ъвеждащото обучение в столицата ще бъде открито от ћари€на ¬елкова, изпълнителен директор на »јЌћ—ѕ и доц. д-р √ригорий ¬азов, президент на ¬”«‘.

ќрганизирането и провеждането на обучението се осъществ€ва от »јЌћ—ѕ в изпълнение на Ќационалната стратеги€ за насърчаване на малките и средните предпри€ти€ 2007 – 2013 г. —ъгласно ѕриоритет 6 от стратеги€та „ѕодобр€ване достъпа до единни€ и външни пазари” са необходими действи€ за подкрепа на бизнеса по отношение на подготовката за стъпване на компаниите на тези пазари. ќт национален интерес е повече български ћ—ѕ да повишат сво€та конкурентноспособност и да станат успешни износители на качествена продукци€, об€сниха от агенци€та.

¬ъвеждащото обучение е насочено към фирми, които н€мат гол€м експортен опит. ÷елта е малките и средните предпри€ти€ (ћ—ѕ) да придоби€т външнотърговски умени€ и да се създаде капацитет за извършване на собствена външнотърговска дейност за излизане на европейски€ и други пазари. ќбучението има за цел да повиши интереса и да стимулира българските предпри€ти€ да стартират дейности, свързани с износ и присъедин€ване към международни мрежи за бизнес коопериране. “о ще осигури достъп на предпри€ти€та до информаци€ за интернационализаци€ на бизнеса, включително при използване на възможностите на информационно-комуникационните технологии и ще насърчи въвеждането на успешни практики за интернационализаци€ на ћ—ѕ.

”частниците ще получат подробна информаци€ относно възможностите за включването на фирмите в различните форми за насърчаване, предлагани от държавните органи и неправителствени€ сектор и ще участват в ролеви игри за решаване на конкретни казуси от практиката.

≈“» ≈“»:
»јЌћ—ѕќѕ– Ѕ»SMB
Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас