Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ERP, CRM, BI
06 апр
2011
 
 

Овергаз оптимизира бизнес процесите си със SAP ERP

Siemens IT Solutions&Services България внедрява успешно новото решение и го интегрира със съществуващите ИТ системи на Овергаз. Очаква се третият етап на внедряването да бъде завършен до края на годината.

5918 прочитания

Siemens IT Solutions and Services България приключи успешно втория етап от внедряването на SAP ERP в Овергаз Инк.

Системата за ресурсно планиране на организационни нужди ще допринесе за оптимизиране на бизнес процесите в Овергаз и нейните пет газоразпределителни компании. Очаква се унифицирането на бизнес процесите в компанията и тяхната интеграция в единна система за управление да помогне на Овергаз да намали разходите си и да повиши ефективността си.

Внедрената ERP система ще автоматизира процесите на краткосрочно и дългосрочно планиране и бюджетиране и процесите, свързани с управление на инвестициите по изграждане на мрежата за дистрибуция на природен газ на Овергаз. Новата система, внедрена от Siemens IT Solutions and Services България, ще подобри надеждността на използваните данни, ще оптимизира някои централизирани процеси като снабдяване, счетоводство и контролинг и ще улесни процеса на изготвяне на доклади към Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

„В непрекъснато променящата се бизнес среда, в която Овергаз оперира, оптимизирането на използваните ресурси на компанията е основен фактор за устойчиво развитие на бизнеса. В резултат от проекта, който реализирахме, Овергаз ще повиши възвръщаемостта на инвестициите и ще оптимизира капиталовите разходи и ефективността на активите на компанията”, заяви Веска Давидова, изпълнителен директор на Siemens IT Solutions and Services България.

Проектът включва доставка и внедряване на SAP ERP и протича в три последователни етапа. В първия етап Siemens IT Solutions and Services разработи модел на бизнес процесите и проект на системата. Втората успешно завършила фаза включва въвеждане в действие на модулите за финансово счетоводство и контролинг, управление на материалите и управление на проектите. Внедрената от Siemens IT Solutions and Services система е интегрирана със съществуващите ИТ системи на Овергаз – географска информационна система (GIS), система за управление на връзките с клиентите (CRM) и система за фактуриране (Billing).

„Новата SAP ERP система, която интегрирахме с останалите ни управленски модули, ще ни помогне да подобрим още повече услугите, които предлагаме на клиентите си. Предстои ни работа по третата фаза, която включва внедряването на модули за интегрирано планиране и консолидация и се надявам, че тя ще бъде също така успешна”, обясни Петко Йорданов, мениджър „Управление на качеството и корпоративната интегрирана информационна система” в Овергаз Инк. Очаква се третият етап да бъде завършен до края на годината.

Екипът на Siemens IT Solutions and Services България има над 100 успешно реализирани SAP проекта в страната. През декември 2010 г. Siemens IT Solutions and Services обяви плановете си за стратегическо партньорство с водещия европейски системен интегратор Atos Origin. Очаква се сделката да бъде финализирана през юли 2011 г., което ще направи новата компания най-големия ИТ доставчик в Европа.

Новата компания ще разработва нови ИТ решения и ще предлага високотехнологични услуги за множество индустрии, включително енергетика и комунални услуги.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас