Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
01 апр
2011
 
 

ДАН електроник предлага безплатен достъп до „Електронен дневник” в училищата

Системата InfoServ e-School осигурява възможност за уведомяване на родителя за развитието на детето му в училище чрез единен национален номер, SMS или e-mail.

6748 прочитания

Компанията ДАН електроник предоставя безплатен достъп до InfoServ e-School – „Електронен дневник” за всички училища в България. Системата организира учебния процес и автоматично уведомява родителите за резултатите на техните деца в училище посредством телефон, е-мейл и SMS съобщения. Целта на дружеството с тази стъпка е да подпомогне навлизането на иновативни технологии в образователната система за предоставяне на по-качествени услуги в полза на българския ученик и повишаване стандарта на образованието.

Единственото изискване, за да заработи програмата в което и да е училище, е то да има Интернет свързаност. От ДАН електроник се ангажират с поемането на всички експлоатационни разходи относно: обновявания, софтуерна поддръжка и документация.

Родителите могат да бъдат уведомявани за резултатите на техните деца по следните начини:

• Уведомяване чрез набиране на единен национален номер 0882/818905 (без увеличение на телефонната услуга). Родителят може да избере телефонния номер и да прослуша гласовите съобщения за събитията, свързани с неговото дете: оценки, забележки, отсъствия, здравен статус и др.

• SMS Уведомяване - чрез изпращане на кратки текстови съобщения до предоставен от родителя мобилен номер. Родителите могат да се възползват от услугата SMS Уведомяване само ако желаят, като това ще им струва 6 лв. за учебен срок, което включва получаването на до 100 SMS съобщения. Абонирането на родителите става на страницата www.e-school.bg, а заплащането на абонаментната сума на касите на EasyPay или чрез системата ePay (www.epay.bg).

• Уведомяване чрез изпращане на E-mail до предоставен от родителя E-mail адрес.

InfoServ e-School е средство за улесняване на комуникацията и скъсяване на дистанцията между родители и учители посредством ежедневна двустрана връзка. Предоставя възможност за постоянен контрол върху здравето, поведението и обучението на учениците. Електронния дневник цели да повиши нивото на образованието в България, като допринася за намаляване на неизвинените отсъствия и съответно подобряване на дисциплината и успеваемостта на учениците.

През 2010 г. Мобилтел обяви свой проект за училищен е-дневник. Тогава от мобилния оператор обясниха, че дневникът е ефективен инструмент за проследяване и управление на учебния процес по електронен път, както и лесен и удобен комуникационен канал за обявяване на организационни планове, неучебни дни и други. Според М-Тел, системата скъсява дистанцията между училището и родителите. Директно на мобилния си телефон родителите могат да получават SMS-и с навременна информация за присъствието на детето си в клас, както и за неговите оценки. „Иновационното предложение е с много нисък капиталов разход и ще изисква минимални усилия от страна на учебните заведения за поддръжка на системата", допълниха от М-Тел.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас