“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | »“ кариера
31 мар
2011
 
 

»зпълнителни€т директор на Acer напусна компани€та

¬ременно изпълн€ващ длъжностите на ƒжанфранко Ћанчи ще бъде председател€т на съвета на директорите на Acer ƒжей “и ¬ан

3711 прочитани€

ѕрезидентът и изпълнителен директор на Acer ƒжанфранко Ћанчи напусна заеманите от него длъжности в компани€та. –ешението за това е било взето днес, 31 март, и то влиза в сила незабавно.
—поред информаци€ от сайта на компани€та, причината за оставката на Ћанчи са непреодолимите разногласи€ с повечето от членове на съвета на директорите. –ъководителите не приели възгледите на президента по въпроси свързани с позиционирането на марката, управленските ресурси и др. ѕреговорите по тези въпроси са продължили н€колко месеца, като двете страни са се съгласили да се раздел€т с мир.

ƒжанфранко Ћанчи

¬ременно изпълн€ващ длъжностите на Ћанчи ще бъде председател€т на съвета на директорите на Acer ƒжей “и ¬ан. ѕо неговите думи основни€т приоритет на компани€та ще останат преносимите компютри. ќсвен това ¬ан е отбел€зал, че Acer ще се фокусира и върху мобилните устройства. Ќезависимо от това, че технологични€т гигант инвестира немалко ресурси в това направление, планирането е “предпазливо”, а самата компани€ има намерение да стане “един от ключовите играчи” на този пазар.

ƒжанфранко Ћанчи се присъедини към Acer през 1997 година, в момент в който компани€та бе закупила подразделението за преносими компютри на Texas Instruments. ѕървоначално той бе управл€ващ директор на Acer Italy, през 2000 г. зае поста на президент на Acer Europe, а след още две години стана президент на Acer EMEA. ѕрез 2005 година ƒжанфранко Ћанчи стана президент на Acer Inc., а през 2008 г. – и изпълнителен директор.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

»зключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас