Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Сигурност
18 мар
2011
 
 

Paxton разработи мобилен ключ за врата

Устройството „разчита“ ID номера на потребителя при позвъняване от мобилен телефон, но без установяване на пълноценна и платена връзка

8940 прочитания

Най-новият четец Net2 Caller ID на Paxton позволява да се отвори врата от всяка точка на света, използвайки мобилен телефон като ключ, съобщи Христомир Христов от Солитрон, дистрибутор на Paxton за България.

Четецът дава възможност за употреба на всеки телефон като Net2 токън за контрол на достъпа. Типичното приложение в за отваряне на врати и бариери на паркинги, отдалечено заключване и отключване, защита на общи входове или на често посещавани места, включване и изключване на захранването. „Когато регистриран потребител се „обади" на Net2 Caller ID четеца, вратата се отваря автоматично", обяснява Христов.

Ако телефонът бъде загубен или откраднат, то той може да бъде изтрит от системата Net2 или състоянието му бъде променено на „Няма достъп" или „Загубен ключ".

Четецът Net2 Caller ID се инсталира между съществуващ четец Net2 и контролното устройство Net2. Той може да се ползва и като самостоятелен четец, когато е нужно подсигуряване само на една врата. В четеца се поставя SIM карта, като потребителят трябва да я регистрира на сайта на Paxton. След това компанията предоставя телефонен номер, който потребителят да ползва за отдалечен достъп до четеца Net2 Caller ID.

 

Схема на свързване на четеца Net 2 Caller ID

 

Когато потребителят се „обади" на четеца, устройството първо получава от телефона ID номера на обаждащия се, като изпраща последните 8 цифри от вашия мобилен номер на системата Net2, която ги приема като „токън" парола. SIM картата има месечна такса за управление 1,8 лири, но потребителят не прави никакви допълнителни разходи за мобилен пренос на данни, тъй като ID номера на викащия се изпраща без да се установи пълноценна (и тарифирана от мобилния оператор) връзка, обясняват от Paxton. 

През 2009 г. Мобилтел и Солид 55 демонстрираха подобно цялостно решение за отключване и заключване на врата с помощта на мобилен телефон, като системата използва SMS-и, които потребителят плаща на оператора под формата на месечна такса за услугата.

CW/Б

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас