Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Сигурност
15 мар
2011
 
 

Milestone Systems отвори офис и в България

Поделението на практика се ръководи от Дончо Ангелов, който доскоро работи за Microsoft

16749 прочитания

Ян Беринг Габриелсен, регионален мениджър на Milestone Systems за Централна и Източна Европа

Ян Беринг Габриелсен, регионален мениджър на Milestone Systems за Централна и Източна Европа

Откога Milestone Systems Bulgaria е официално у нас? С колко души персонал започва дейността си?

Вече шест години Milestone има силно представителство в България чрез нашата развита, фокусирана и добре позиционирана партньорска мрежа. За да продължим нашето разширение и да усилим позицията си на глобален лидер в отворените платформи за IP видео мениджмънт, през януари 2011 г. открихме в София регионален търговски и развоен офис.

Нашите планове включват регионален мениджър продажби и екип от 12 разработчици, които планираме да назначим сравнително скоро. В дългосрочен аспект възнамеряваме да разширим екипа по разработка до 15-25 човека. В тази връзка планираме много интересни позиции за специалисти – разработчици на софтуер, като наша цел в момента е тази новина да стигне до максимален брой хора.

Кой ръководи компанията в България?

Дончо Ангелов е Site и Software Engineering Manager на Milestone Systems БългарияАз съм регионален мениджър на продажбите за държавите от Централна и Източна Европа, в които влиза и България. В момента ние сме в процес на търсене на регионален мениджър по продажбите, който ще бъде позициониран в българския офис и ще отговаря за нашия бизнес, работейки с нашите дистрибутори, риселъри и други партньори, които обезпечават инсталациите на нашия софтуер.

Дончо Ангелов е Site и Software Engineering Manager на офиса в София, като той ръководи развойния процес и нашия екип за разработка.

Каква ще бъде дейността на Milestone Systems Bulgaria?

В нашата основната дейност е залегнало укрепването и разширяването на нашия растеж и успехи в България, Румъния и на Балканите, увеличаване популярността на нашата марка, както и по-близкото ни сътрудничество с дистрибутори, риселъри и партньори по внедряването.

Другата основна дейност на нашия офис е разработката на софтуер за продуктовите ни линии и изграждането на силен екип, който ще работи по важни проекти и инициативи на Milestone Systems.

Ще се запазят ли отношенията на Solytron с Milestone Systems?

Да – успешният ни двуслоен партньорски модел е базиран на поддръжката и обучението на дистрибуторите и риселърите на Milestone Systems. Имайки вече локално присъствие, ние ще укрепим връзката ни с нашите партньори в региона.

Какви са плановете за развитие на Milestone Systems Bulgaria в краткосрочен и дългочрочен план?

Краткосрочно и дългосрочно нашият растеж ще се обуславя от растежа на екипа ни за разработка на софтуер. 

Допълнително, осигурявайки регионално присъствие със специалисти по продажбите, ние ще можем да подпомагаме ежедневно, по-тясно, по-отговорно и по-силно нашите съществуващи бизнес отношения с дистрибуторите и риселърите в региона.

Интервюто проведе Тихомир Иванов 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас