Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Съхранение на данни
07 мар
2011
 
 

JAR Computers предлага вече най-новите SSD-та на Intel

Моделите от серия Intel SSD 510 се предлагат във версии с капацитет 250 GB и 120 GB

5187 прочитания

Българската технологична верига JAR Computers вече приема поръчки за най-новите SSD модели на компанията Intel от нейната серия SSD 510. Дисковете работят с 6 Gbps SATA интерфейс и използват пълните възможности на второто поколение Intel Core процесори, което ги прави особено подходящи за геймъри, за създатели на мултимедийно съдържание, за работни станции, както и за други сфери на дейност, при които се изисква висока производителност. Моделите от серия Intel SSD 510 се предлагат от JAR Computers във версии с капацитет 250GB и 120GB, като и двете включват тригодишна гаранция. Цената на по-ниския модел е 553 лв., а на по-високия - 1119 лв.

Моделите от серията SSD 510 работят с изпитаната 34 – нанометрова NAND флаш технология на Intel. Те удвояват скоростта за пренос на данни при четене на информация (в сравнение с предишните продукти на Intel), достигайки 500 MB/s и утрояват скоростта при записване на информация, достигайки 315MB/s. За да подобрят работоспособността на системата, устройствата от серията SSD 510 Series нямат подвижни части, което ги прави по-здрави, по-тихи, по-енергоефективни и по-лесни за охлаждане. В добавка при новите модели е намалено времето за стартиране на системата, за пускане на нови приложения и отваряне на файлове, както и времето за излизане от т.нар. „спящ режим“ (sleep mode). Всичко това се отразява осезаемо на работата с новите SSD 510 продукти.

В добавка към новите продукти потребителите получават също безплатния инструмент за управление и диагностика Intel SSD Optimizer, а за по-лесна инсталация и прехвърляне на съдържанието от предишни носители, те могат да си свалят безплатния софтуер Intel Data Migration.

ЕТИКЕТИ:
IntelSSDJAR Computers
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас