“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ќбучени€
28 фев
2011
 
 

Google пусна Google Apps Certification Program за »“ специалисти

Google ще тества познани€та и умени€та на персонала на риселърите по отношение на разгръщане, разработване за, поддръжка и продажба на Apps пакета.

8707 прочитани€

Google AppsGoogle стартира на 23 февруари програмата Google Apps Certification Program, ко€то ще удостовер€ва, че персоналът на риселърите на Google Apps има нужната експертиза, познани€ и опит за работа с хоствани€ пакет за сътрудничество и комуникаци€ на компани€та.

ѕрограмата ще предлага сертификаци€ за различни сфери на експертиза, като Apps разгръщане, продажби, разработка и техническа поддръжка.

ƒоскоро Google предлагаше само сертификационна програма за партньорски организации, наречена Google Apps Authorized Reseller Program. –азликата при новата Google Apps Certification Program е, че т€ е насочена към индивидуални специалисти в рамките на тези канални партньори.

Ќа 23 февруари Google Apps Certification Program стартира с първата си глобална сертификаци€ Google Apps Certified Deployment Specialist, ко€то е за »“ специалисти, знаещи как да конфигурират и внедр€т пакета. ћатериалите за сертификаци€та засега са само на английски, но компани€та планира да ги преведе и на други езици.

—ертифицирането в други сфери, като продажби и разработка на приложени€, е в процес на изготв€не.

Ќуждата от програма идва от каналните партньори и от потребителите на Apps, сподел€ —тивън „о, директор „Google Apps канали“. „ лиентите искаха начин за идентифициране на партньори с експертиза, за да са сигурни, че ще имат успешни разгръщани€ – казва той – ј партньорите търсеха начин да се диференцират, показвайки дълбочината на експертизата си.“

»деални€т кандидат за сертификаци€ по внедр€ване тр€бва да има н€колкогодишен опит в областта на »“ услугите и да има високи познани€ по Google Apps, постигнати чрез учене, онлайн семинари и поне три разгръщани€, в които е участвал.

“ази програма показва, че Google полага по-сериозни усили€ за сво€ корпоративен бизнес, подсилвайки партньорската си екосистема, по думите на индустриални€ анализатор –ебека ¬етеман от Nucleus Research. „ўе бъде по-лесно за потребителите да направ€т крачката към Apps, ако могат лесно да идентифицират локален партньор, който да им помогне с инсталаци€та и администрирането, както и със стратегии за усво€ване от страна на потребителите“, посочва т€.

 аналните партньори, заинтересовани от програмата, тр€бва да куп€т специална уеб камера от Google за $45 и да плат€т по $100 за всеки служител, който ще се €ви на теста.

“естовете, които тра€т по н€колко часа, се след€т на живо от представител на Google посредством уеб камерата. –езултатите се изчисл€ват веднага след приключването на изпита. ќнези, които го издържат, получават е-писмо с диплома и достъп до графика на официален бадж. ѕровалилите си получават коментари по отношение на пропуските си.

ѕреминалите сертификаци€та са квалифицирани за разгръщане на всички версии на Google Apps: Apps for Business, Apps for Education, Apps for Government, както и стандартното издание на пакета.

—лед придобиване на сертификаци€та »“ специалистите ще е нужно да присъстват на минимален брой Google Apps уебинари, за което Google ще следи. ќсвен това сертификаци€та тр€бва да бъде поднов€вана ежегодно чрез €в€ване на тест.

¬ъпреки че програмата е предимно насочена към служители на канални партньори, е възможно и персонал да потребител на Apps да се сертифицира.

IDG News Service (ћа€ми)

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас