Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Редакционна
бр. 8, 2011

28 фев
2011
 
 

Уважаеми читатели,

963 прочитания

@__alt__@Първият брой на в. Computerworld България беше отпечатан и се появи на родния пазар преди 20 години - на 18.01.1991 г. По онова време все още на мода беше сложната DOS операционна система, а основният информационен носител бяха дискетите. Тази година има и исторически заряд – на 12 юли Седмото Велико народно събрание прие Конституцията на Република България, която налага държавно устройство, основано на разделение на властите и въвежда институцията на едноличен държавен глава - президент.
Оттогава изминаха 20 изпълнени с надежди и очаквания, успехи и провали години. Технологиите еволюираха до невиждани равнища – вече живеем в цифровата ера, разполагаме с широколентов Интернет достъп, гледаме сателитна телевизия, работим на високопроизводителни машини, имаме преносими компютри и умни телефони. Единственото, което не е загубило своята стойност за толкова много време, е информацията. Именно затова, вестник Computerworld през всичките тези години се стреми да ви осигурява обективна, безпристрастна, актуална и разнообразна информация в редакционното си съдържание.
В настоящия юбилеен брой сме оформили богато съдържание в няколко основни раздела. 
На първо място сме представили ИТ проектите, победители в конкурса „ИТ проект на годината” за 2010 г..
Следващата секция е посветена на икономическите сектори, основни потребители на ИТ, представени през погледа на авторитетни представители от финансите, енергетиката, тежката промишленост, хранително-вкусовата и химическата индустрия. В серия от интервюта сме осветлили критични за развитието на държавата ни теми като електронното управление и образованието.
В друг раздел ще можете да се запознаете с коментарите на компаниите от ИКТ бранша у нас за пазарната обстановка преди 5 г. и с техните прогнози до 2016 г. в отделни технологични направления - развой, софтуерна дистрибуция и системна интеграция; хардуерно производство и дистрибуция; телекомуникационни оператори. Специално място отделихме и за големите световни ИКТ компании, развиващи дейност в България. 
В отделен раздел сме обърнали специално внимание на различни технологични тенденции с мнения и на пазарни анализатори като KPMG България, IDC България, CBN Panoff, Stoytcheff and Co.
Тъй като за съжаление печатното издание не може да събере всички мнения, анкети, коментари и анализи, можете да очаквате продължение на нашия сайт, където ще развиваме проекта “20 г. Computerworld България”.
Констанца Григорова,
главен редактор на Computerworld България

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас