Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Комуникации
08 фев
2011
 
 

HP: мрежовият пазар ще стане по-отворен и гъвкав

5825 прочитания

“HP Networkig има възможността да отовори една нова страница в областта на информационните технологии и по-специално в областта на конвергентните инфраструктури. Компанията ще помогне на мрежовия пазар да стане по-отворен и гъвкав.” Това каза Ираван Хира, генерален директор на Hewlett-Packard (HP) България по време на семинар, който се проведе под мотото “Change the rules of networking”.

Ираван Хира, генерален директор на Hewlett-Packard (HP) България

Според Хира, конвергентните инфраструктури представляват стандартизирани компоненти, които дават възможност на клиентите да бъдат независими и да могат да ползват и разширяват своята инфраструктура по отношение на сървъри, масиви за съхранение на данни и мрежови решения. “Всичко се ръководи от централизиран софтуер, който допълнително улеснява управлението на всички тези елементи. Със сериозната сервизна поддръжка от наша страна един център за данни ще бъде максимално гъвкав. Искаме да наложим тенденцията за работа със стандартизирани компоненти. За това колко са големи нашите амбиции говорят инвестираните средства от странта на HP. Близо $3 млрд. са похарчени за придобиването на 3Com и още 3 млрд. са вече инвестирани в развойна дейност”, добави Хира.

“Темата цени вече не е толкова актуална в България – коментира ценовото позициониране на новите мрежови решения на компанията Александър Александров, мениджър “Бизнес развитие” в HP Networking България. - Хората не плащат само първоначалната инвестиция. Те заплащат енергията, поддръжка, инженерна подготовка и др. В крайна сметка разходите са много комплексни. Според официалната статистика, първоначалната инвестиция е неповече от 30% от цялостната себестойност за 5-годишен период. От гледна точка крайната цена на притежание (TCO) смятам, че ние сме свръх конкурентни.
Александров разкри, че в плановете на компанията е създаване на клуб на мрежови инженери, където специалистите в тази област да комуникират помежду си и да дискутират своите проблеми и техните решения.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас