Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
01 фев
2011
 
 

Lenovo и NEC официално обявиха обединението си

Те ще формират NEC Lenovo Japan Group и в тази група двете компании ще основат нова организация под името Lenovo NEC Holdings B.V., регистрирана в Холандия. Според условията на споразумението, Lenovo ще притежава 51% дял в новото дружество, а NEC 49%.

5911 прочитания

Lenovo и NEC Corporation (NEC) обявиха официално стратегическо обединение на двете компании, което ще формира най-голямата компютърна група в Япония, съобщава www.ibs.bg. Споразумението свързва NEC, японската компютърна компания номер едно, с Lenovo, най-бързо разрастващият се производител на компютърни системи в света.

Новoто сътрудничество ще предостави на Lenovo и NEC уникална възможност за разрастване на техния търговски и потребителски бизнес в Япония, третият по големина компютърен пазар, чрез засилено присъствие на пазара, разширено продуктово портфолио и канали за дистрибуция.

Новото споразумение съчетава пазарната репутация на NEC, възможностите за разработка на продукти, доброто обслужване и познаване на нуждите на клиентите в Япония, с технологичните експертни знания на Lenovo, разширеното глобално пазарно присъствие и вериги за доставки. Това ще предостави на клиентите в Япония повече иновативни продукти, които достигат по-бързо до пазара, по-пригодени са за техните потребности и са с конкурентни цени.

Lenovo и NEC ще формират NEC Lenovo Japan Group и в тази група двете компании ще основат нова организация под името Lenovo NEC Holdings B.V., регистрирана в Холандия. Според условията на споразумението, Lenovo ще притежава 51% дял в новото дружество, а NEC 49%.

По време и след прехода от независими операции към смесено дружество, двете компании очакват техните текущи дейности, включително обслужване на клиенти, доставки на продукти и гаранционно обслужване, да продължат както обикновенно. Настоящите продуктови имена на NEC и Lenovo ще се запазят, като всяка една от двете компании ще се възползва от силните страни на другата – възможностите на NEC за разработки и ресурсите на Lenovo за доставки, за да се предложат най-подходящите продукти на всички потребители в Япония. За потребителските продукти NEC и Lenovo ще продължат да предлагат своите утвърдени марки и ще осигурят продажби и поддръжка през съществуващите канали.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас