Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни приложения
31 яну
2011
 
 

Четете Computerworld.bg през мобилния си телефон

От началото на месеца работят мобилните версии на сайтовете Computerworld.bg, PCWorld.bg, IDG.BG и CIO.bg

5190 прочитания

Скъпи читатели и почитатели на технологиите,

Логична част от стремежа ни да бъдем една модерна медия е това да направим сайта си достъпен за най-широк кръг мобилни потребители. А това вече е факт - мобилната версия на сайта Computerworld.bg вече работи и от близо месец може да се ползва от всички телефони с връзка с Интернет. Същото важи и за мобилните варианти на IDG.BG, PCWorld и CIO.bg.

За момента съдържанието в мобилния сайт на Computerworld представя най-търсеното от вас, а именно - новините. Всяка новина е представена с изчистеното си съдържание (само иконката и текста на статията без страниране, снимки и видео), заедно с линковете от каре "Още по темата", както и бутони за споделяне във Facebook и Twitter.

Между основния сайт и мобилния му вариант е реализирано автоматично прехвърляне в зависимост от версията на страницатa и устройството, през което се достъпва. Т.е. ако се опитвате да заредите новина от Computerworld.bg през телефона си, ще бъдете пренасочени към мобилната версия на новината, и обратно - ако въведете мобилен адрес в нормален браузър, ще бъдете пренасочени към оригиналната страница. Това е направено с цел улеснение на потребителите, както и уеднаквяване на линковете, които се индексират от търсачките и се споделят в социалните мрежи.

Разбира се, идеята е да вървим към разширяване на функционалността и да добавяме все повече и повече съдържание от основния сайт Computerworld.bg в неговата мобилна версия (m.computerworld.bg), така че скоро можете да очаквате и още новини от нас.

Въпреки, че за почти месец работа и тестове не сме получили оплаквания за неточности и бъгове от страна на потребителите, екипът на изданието призовава всеки, който има възможност и желание, да изпробва мобилните сайтове m.computerworld.bg, m.pcworld.bg, m.idg.bg и m.cio.bg и да сподели впечатления или да докладва нередности на e-mail адрес: tech@idg.bg.

Надяваме се, че с осигуряването на по-широк мобилен достъп ще можем още по-добре и по-навременно да удовлетворим потребностите ви от актуална и редовно актуализирана информация.

Желаем ви приятно (мобилно) четене!

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас