Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Технологии
26 яну
2011
 
 

Actavis разшири единствения фармацевтичен завод, работещ само с геотермална енергия

6713 прочитания

Генеричната фармацевтична компания Actavis Group официално откри новото разширение на фармацевтичния си завод в Хафнарфьордур, Исландия, който се захранва единствено с геотермална енергия и не изхвърля въглероден диоксид по време на производствения процес. Заводът не използва никакви други твърди или течни горива.

След разширяването, чиято стойност е около 8 млрд. евро, производственият капацитет на фармацевтичния завод на Actavis в Исландия вече е 1,5 млрд. таблетки, като 96% от тях се изнасят за европейските пазари.

Клаудио Албрехт, CEO na Actavis Group„Заводът използва 100% геотермална енергия, ето защо той е най-екологично чистото фармацевтично предприятие в света – заяви Клаудио Албрехт, главен изпълнителен директор на Actavis. – Той е сертифициран по международния стандарт за околна среда ISO14001, както и по OHSAS18001 – стандарт за здраве и безопасност на труда, което отразява силната ангажираност на нашата компания за опазването на околната среда, безопасността и здравето. С тази инвестиция увеличаваме производствения капацитет на завода в Исландия с 50%, като това ще допринесе за значително увеличение на присъствието ни за пазарите на ЕС. Този фармацевтичен завод има основна роля да снабдява европейските пазари. Горди сме, че имахме възможност да създадем нови работни места в Исландия чрез неговото разширение.“

На церемонията по откриването присъства и президентът на Исландия Олафур Рагнар Гримсон и членове на парламента.

Actavis произвежда лекарствени продукти в 14 фармацевтични завода, които се намират в 12 държави – САЩ, България, Исландия, Китай, Италия, Индия, Индонезия, Румъния, Русия, Сърбия и Обединеното кралство. Общият производствен капацитет на всички заводи на групата възлиза на 24 милиарда таблетки.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас