Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Назначения
21 яну
2011
 
 

Четирима директори напускат борда на HP, а петима се присъединяват

Четиримата директори са имали централна роля при решението за отстраняването на бившия CEO Марк Хърд.

6611 прочитания

Четирима члена на борда на директорите на Hewlett-Packard, за които се казва, че са имали централна роля в решението за отстраняването на бившия CEO Марк Хърд, което се случи през август 2010 г., сега ще бъдат заменени, обявиха от HP на 20 януари.

Джоъл Хайът, Джон Джойс, Робърт Райън и Люсил Салхани няма да може да бъдат предложени а преизбиране на ежегодната среща на акционерите през март, казаха от Hewlett-Packard. Не са ясни причините за това, но от Wall Street Journal цитират хора, запознати със ситуацията, които казват, че Хайът и Джойс са били „най-отявлените поддръжници“ на Хърд, по време на разследването му за сексуален тормоз. Също така тези източници споделят, че Райън и Салхани пък са повели разследването на борда срещу Хърд.

Джоди Фишър и Марк Хърд

Вътрешното разследване на HP всъщност показа, че Хърд не е нарушил политиката на компанията във връзка със сексуалния тормоз, но пък е попълвал неточни разходни доклади, за да прикрива връзката си с актрисата Джоди Фишър. Хърд напусна HP на 6 август и само месец по-късно стана съпрезидент в Oracle с отявлената подкрепа на главният изпълнителен директор на компанията Лари Елисън.

Същевременно има пет нови предложения за директори от борда – това са Шъмийт Банерджи, който е CEO на Booz & Company, Гари Райнър, бивш CIO на General Electric и специален съветник на General Atlantic, Патриша Русо, бивш CEO на Alcatel-Lucent, Доминик Сенекие, CEO на AXA Private Equity и Мег Уитман, бивш президент и CEO на eBay. За техните назначения ще се гласува на срещата на акционерите през март.

IDG News Service (Бостън)

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас