Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Системи и решения
20 яну
2011
 
 

Microsoft и HP пускат 4 нови съвместни решения до края на 2011 г.

Новите решения предлагат бизнес анализи, съхранение на данни, комуникация чрез съобщения и консолидиране на информация.

4761 прочитания

Microsoft и HPHP и Microsoft обявиха на 19 януари портфолио от четири нови, взаимосвързани решения, които обединяват в една система приложения, инфраструктура и инструменти за продуктивност. Тези продукти ще помогнат на организациите да подобрят работата на служителите си и вземането на решения, като в същото време ще улеснят предоставянето на приложения за ИТ, казват от двете компании.

Машината HP Business Decision Appliance е вече готова, а HP E5000 Messaging System for Microsoft Exchange Server ще дебютира към края на март. Останалите две решения – HP Business Data Warehouse Appliance и HP Database Consolidation Appliance – се очакват по-късно тази година.

 

С HP Business Decision Appliance

 

HP и Microsoft намаляват времето и усилията на ИТ служителите да конфигурират, разгърнат и управляват сложните решения за бизнес анализи. . Този продукт е оптимизиран за SQL Server и SharePoint и може да бъде инсталиран и конфигуриран за по-малко от час.

Решението позволява на крайните потребители да споделят анализ на данните, създаден с разширението PowerPivot за Microsoft Excel и да си сътрудничат с колеги в SharePoint 2010. То дава възможност на ИТ отдела централизирано да одитира, следи и управлява решенията, създадени от крайни потребители.

 

HP Business Data Warehouse Appliance,

 

която допълва версията за големи организации HP Enterprise Data Warehouse Appliance, е подходяща за малкия и среден бизнес. Тя се използва за съхранение на данни, предоставя висока бизнес функционалност и не изисква администратор.

HP Enterprise Data Warehouse Appliance е оптимизирана за SQL Server 2008 R2 и бе представена още през ноември 2010 г. Решението подобрява достъпа до данни, като ги прави много по-гъвкави и бързи от стандартните SQL Server бази данни. Чрез свързването с BI платформата на Microsoft потребителите могат да си осигурят управление на продукти за бизнес анализи от всеки в организацията.

 

HP E5000 Messaging System for Microsoft Exchange Server 2010

 

е първата самостоятелна, конфигурирана платформа за Microsoft Exchange Server 2010, предоставяща високонадеждно решение за изпращане на съобщения и обмяна на е-поща за компании от всякакви размери. Тази система, която може да бъде интегрирана за по-малко от час, предоставя големи по размер пощенски кутии на ниска цена, централизирано архивиране и денонощен достъп от всяко устройство. Може да се разшири според нарастването на нуждите.

Клиентите могат да се възползват от вградените инструменти като HP Quick Deployment, който валидира конфигурацията и активира достъпа до директорийните услуги, за да ускори внедряването.

 

Решението HP Database Consolidation Appliance

 

ще бъде пуснато като допълнение към съобразените с обема на работа устройства. Тази машина консолидира хиляди бази данни в единна виртуална среда, осигуряваща на потребителите решение за частни, облачни бази данни, което предлага възможности за самообслужване, мащабиране при поискване и динамична еластичност с допълнителен контрол, прилаган чрез локално разгръщане.

Оптимизирано за SQL Server 2008 R2 и Microsoft Hyper-V Cloud, устройството ще предоставя пълен, инсталиран, настроен хардуер за бързо внедряване и с подобрена управляемост. Подобни решения ще са подходящи за клиенти с развита ИТ среда, които предпочитат да създадат собствени приложения с помощта на най-добри практики от HP и Microsoft.

 

Ускоряване на бизнес услугите

 

HP и Microsoft ще предоставят поддръжка и консултантски услуги за общите си приложения, за да помогнат на клиентите си да ускорят предоставянето на бизнес услуги. Портфолиото от услуги включва изчисление, дизайн, разработване на концепция и внедряване, както и постоянна поддръжка.

 

Наличност и ценообразуване

 

  • HP Business Decision Appliance с тригодишна 24/7 хардуерна и софтуерна поддръжка от HP се предлага от HP и от каналните партньори на HP и Microsoft за по-малко от $28 000. SQL Server 2008 R2 и SharePoint 2010 се лицензират отделно;

  • HP Enterprise Data Warehouse Appliance с услуги за оценка на обекта, монтаж и стартиране, както и с три години 24/7 хардуерна и софтуерна поддръжка от HP, се предлага от HP и от каналните партньори на HP и Microsoft за по-малко от $2 млн. като начална цена. SQL Server 2008 R2 Parallel Data Warehouse се лицензира отделно;

  • HP E5000 Messaging System for Microsoft Exchange Server 2010 с три години 24/7 хардуерна и софтуерна поддръжка от HP се очаква да бъде на пазара през март. Ще се предлага от HP и от партньори на HP и Microsoft на цени, започващи от $36 000. Microsoft Exchange Server 2010 се лицензира отделно;

  • HP Business Data Warehouse Appliance ще се появи през юни;

  • HP Database Consolidation Appliance ще бъде на разположение през втората половина на 2011 г.

Съвместно проектираните устройства и свързаните с тях услуги за консултация и поддръжката позволяват на ИТ да предоставя критични бизнес приложения за по-малко от час за разлика традиционните системи, при които това отнема повече от месец. Например HP Enterprise Data Warehouse Appliance осигурява над 200 пъти по-бързи заявки и 10 пъти по-висока скалируемост на SQL Server, твърдят двете компании.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас