Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Сигурност
19 яну
2011
 
 

TETRA мрежата на МВР – с удвоен капацитет

Проектът за доизграждане и разширяване на TETRA мрежата за МВР е реализиран от консорциум „Ericsson – EADS”

11704 прочитания

EADS е доставила 50 стационарни радио базови станции, а Ericsson 120 радиорелейни линии по проект на МВР за изграждане на цифрова клетъчна радиосистема TETRA по западната граница на България и разширяване на съществуващата TETRA система по югоизточната и морската ни граници, съобщиха от българския офис на шведския производител. Други три мобилни базови станции, инсталирани в специализирани автомобили, ще осигуряват радиопокритие при спешни случаи в райони, намиращи се извън формираното от стационарните станции радиополе. Освен това по проекта са разширени TETRA централите в София и Бургас, създадена е нова система за цялостно мрежово управление. По този начин служителите на Гранична полиция към МВР и на дирекция "Пожарна безопасност и спасяване" ще разчитат на общо 111 базови станции TETRA.

Системата за мобилна клетъчна комуникация TETRA (Trans European Trunked RAdio) е разработена специално за държавните институции и центровете за спешна помощ. Цялостното й изграждане на територията на страната е едно от необходимите условия за приемането на България в Шенгенската зона.

Проектът на консорциума между Ericsson Telecommunications България и EADS е приключил успешно в края на 2010 г.. Освен с доставката на радиорелейното оборудване, участието на Ericsson в проекта е включвало всички услуги по придобиване, проектиране, подготовка, изграждане, инсталиране и узаконяване на обектите. Целият проект е реализиран за по-малко от година, като почти е удвоил капацитета на съществуващата TETRA мрежа, обясняват от Ericsson. Разширението на TETRA мрежата ще подобри работата на оперативните звена на МВР и ще засили контрола по границите на страната, които се явяват и външни граници на ЕС.

„Чрез осигуреното от нас и EADS комуникационно оборудване МВР ще ползва качествена и бърза връзка, която ще подобри значително ефективността на институцията. Това е важна стъпка към приемането на страната в Шенгенската зона, тъй като ще подобри охраната на границите на България, коментира за пресата Джордж Чока, мениджър ключови клиенти в държавната администрация и „мрежовите" предприятия в Ericsson. - Доброто сътрудничество между нас и дирекция "Комуникационни и информационни системи" (КИС) на МВР, е един от ключовите фактори за бързото и качествено изпълнение на възложената ни поръчка," допълва той. 

"МВР и по-специално служителите на Гранична полиция и на екипите за противопожарна защита ще могат да ползват защитена цифрова радиокомуникаця на повече от 80% от територията на България", допълват от Cassidian, компанията на EADS, участвала в проекта.

CW/Б

Пожарна безопасност и спасяване

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас