Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Интернет
11 яну
2011
 
 

ЕС е разтревожен от унгарския закон за регистриране на блогърите

Според новия закон блогърите са заплашени от глоби, ако не предоставят „балансирано покритие".

2741 прочитания

Европейският комисар за цифровия дневен ред Нели Крус се включи в дебата за противоречивия унгарски закон, който предизвика сериозни опасения за свободното изразяване на лично мнение.

 

Унгарският министър председател Виктор Орбан каза, че законът може да бъде коригиран, ако е необходимо (след преценката на ЕК).

 

В своя реч пред европарламента Нели Крус заяви, че наскоро приетият унгарски Медиен закон поражда „специфични притеснения по отношение на уважението към фундаментални медийни свободи като свободата на изразяване и медийния плурализъм". В Брюксел се тревожат и от факта, че законът не спазва европейската директива за аудиовизуалните и медийни услуги.

Критиците твърдят, че унгарският закон, който влезе в сила на 1 януари т.г., ще изложи на опасност основни права, изисквайки всички медии, включително форуми и блогове, да се регистрират пред властите.

„Пропорционалността на изискването всички онлайн аудиовизуални медии да се регистрират трябва да бъде проучена внимателно", каза Крус.

Законът изисква балансирано покритие на национални и европейски събития, което означава, че отделните блогъри са застрашени от глоби, ако бъдат обвинение в „небалансирано отношение".

Европейската комисия ще направи пълна юридическа оценка на новия унгарски закон веднага, след като получи официално уведомление. Междувременно унгарският министър председател Виктор Орбан каза, че законът може да бъде коригиран, ако е необходимо (след преценката на ЕК).

От 1 януари Унгария пое 6-месечното председателство на Европейския съюз.

IDG News Service, Брюксел 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас