Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни приложения
11 яну
2011
 
 

Trend Micro пусна Mobile Security за Android

Mobile Security за Android блокира зловредни сайтове и приложения и филтрира дразнещи SMS-и и обаждания.

4461 прочитания

Trend Micro Mobile Security за AndroidМобилната операционна система Android все още е далеч от това да бъде често атакувана, но това не спира Trend Micro да предприеме превантивни мерки с новото приложение Mobile Security за Android.

Софтуерът, изискващ минимум Android 2.x и 7 MB памет, предлага неколкопластова сигурност срещу скромните $3,99. Той блокира зловредни сайтове с помощта на базата данни за уеб репутация на компанията и предпазва от инсталирането на опасни приложения от магазина за приложения за Android. Освен това продуктът може да филтрира дразнещи спам SMS-и и обаждания, използвайки съставени от потребителя списъци. Mobile Security позволява и установяването на родителски контрол, защитен от парола.

Понастоящем може би най-често приложимата функция на софтуера е филтрирането на SMS-и и обаждания. Защитата от зловредни приложения и сайтове обаче ще става все по-важна.

McAfee вече предлага конкурентно приложение, което като функции общо взето прилича на Mobile Security, но редица други компании също предоставят подобни решения, включващи и отдалечено изтриване на данни, за същата цена или в някои случаи безплатно.

През ноември 2010 г. се появи новата услуга на Мобилтел M-Tel Safe Surf, разрабоптена съвместно с Trend Micro, чийто дистрибутор у нас е Еском България. Тя осигурява Интернет защита за цялото семейство, включваща блокиране на вируси и спам, сигурно онлайн банкиране и пазаруване, въвеждане на родителски контрол над употребата на уеб приложения, криптиране и резервиране на важната информация.

Techworld.com

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас