Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
03 яну
2011
 
 

ЕС обяви хармонизирани стандарти за зарядни устройства за телефони

В ЕК очакват първите зарядни и мобилни телефони, отговарящи на новите стандарти, да достигнат пазара на ЕС през първата половина на 2011 г.

4051 прочитания

Универсално зарядно за мобилни телефониДните, в които ви се налага да изпращате мейл до всеки в офиса, питайки дали някой няма конкретен тип зарядно за GSM, вече може би са преброени. От Европейския комитет за електротехническа стандартизация (CENELEC) и Европейския институт за телекомуникационни стандарти (ETSI) обявиха в края на 2010 г. хармонизирани стандарти за зарядни устройства за мобилни телефони.

Съвместимостта ще се осъществява на базата на микро USB конектори. При новите стандарти са взети предвид рисковете, касаещи безопасността, както и електромагнитните излъчвания.

Този ход е поредна стъпка на Европейския съюз към установяването на глобален стандарт за зарядни устройства за мобилни телефони. В Европейската комисия очакват първите зарядни и мобилни телефони, отговарящи на новите стандарти, да достигнат пазара на ЕС през първата половина на 2011 г.

Както големи неудобства за потребителите, несъвместимостта на различните зарядни и телефони е и проблем за околната среда, тъй като хората сменят зарядните си устройства заедно с телефоните и старите нерядко биват изхвърляни.

Сега е време за индустрията да демонстрира посветеността си да продава мобилни телефони за новото зарядно. То ще улесни живота на потребителите, ще намали електронните отпадъци и ще донесе ползи за бизнеса“, казва индустриалният комисар Антонио Таджани.

През 2009 г. 14 водещи производителя на мобилни телефони – Apple, Emblaze Mobile, Huawei Technologies, LG Electronics, Motorola Mobility, NEC, Nokia, Qualcomm, Research In Motion (RIM), Samsung, Sony Ericsson, TCT Mobile (ALCATEL), Texas Instruments и Atmel – се съгласиха да работят в посока хармонизация на зарядни за GSM-и.

IDG News Service (Брюксел)

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас