Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Хардуер
28 дек
2010
 
 

Външна токозахранваща система на IPS работи при екстремни пустинни условия

Системата Milrack е кодифицирана по натовски стандарт

5396 прочитания

Българската компания IPS (Ай Пи Ес) съобщи, че тяхна външна (outdoor) токозахранващата система е кодифицирана по натовски стандарт и ще може да се използва в екстремно тежки пустинни условия, където температурата на слънце надвишава 60°C, а пясъчните бури са често явление.

 

Milrack представлява херметически затворен метален шкаф с подсилени стени и компактни размери, специално антикорозионно покритие, тройна термоизолация и охладител, който е изработен от полупроводникови материали.

 

В камерата на шкафа са разположени акумулаторни батерии за back-up на захранването, токозахранваща система R-Force, както и управляващия модул на радиорелейката.

„Проектирането и разработката на системата за военно приложение Milrack продължи около година и половина – разказа Александър Рангелов, управител на IPS. - В проекта бяха инвестирани много средства за тестване и експериментиране на различни, отчасти неконвенционални материали и технологии. Решение със стандартен климатик с компресор бе немислимо, тъй като е непригоден за такива условия на работа – екстремни външни температури и запрашена среда. Предимствата при Milrack са свързани основно с иновативния климатизиращ модул, а самата система е лека, мобилна, високонадеждна и почти необслужваема.

След направените тестове и изпитания на опитен полигон на Министерство на отбраната, системата бе кодифицирана по Натовски стандарт и приета на въоръжение."

DC захранващите системи R-Force са проектирани и разработени съобразно специфичните изисквания на телекомуникационния бранш.

Тя е цялостна завършена импулсна DC система, състояща се от токоизправителни модули, контролер с микрокомпютърно управление и наблюдение, токоразпределение за входа и изхода. Вградени са защити за предпазване на батериите от дълбок разряд, мълниезащита и др. Височината на системата започва от 1U, а широчината е стандартна, пригодена за монтаж в 19-инчова конструкция.

R-Force е изградена на базата на високонадеждна, отказоустойчива модулна структура. Поради това, разширяването на капацитета на системата може да стане чрез добавяне на нов токоизправителен модул. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас