Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Аутсорсинг
19 дек
2010
 
 

ISuppli: През 2010 г. пазарът на полупроводници ще бъде с рекорден ръст

6328 прочитания

Компанията iSuppli публикува резултати от предварителни изследвания на световния пазар на полупроводникови микросхеми през отиващата си година.

Според оценки на анализаторите през 2010 г. по целия свят ще бъдат реализирани такива продукти на обща стойност $304 млрд. За сравнение миналата година продажбите са се равнявали на $229,5 млрд., което е ръст от 32,5%, или $74,5 млрд. повече. Анализаторите подчертават, че това ще бъде рекордно покачване в парично отношение за цялата история на сегмента.

 

Практически във всички продуктови сектори увеличението на продажбите е с двуцифрени проценти. Но най-активният ръст на търсене е отчетен в сегмента на DRAM и NAND паметите – съответно 80 и 40%.

Най-големият производител на полупроводници – Intel контролира 13,2% от пазара. През настоящата година продажбите на корпорацията ще достигнат около $40 млрд. срещу $32,2 млрд. през 2009 г. Второто и третото място в списъка на ключовите доставчици се заемат от Samsung и Toshiba, с дялове от 9,3 и 4,3% и проходи от $28,1 и $13,1 млрд. съответно.

 

Компаниите, чиито централни управления са разположени в САЩ, ще реализират продукция за $147,3 млрд., което е 48,5% от общия обем на пазара. На Азиатско-Тихоокеанския регион ще принадлежат $65,4 млрд (21,5%), а на Япония - $63,8 млрд (21%). Производителите от района на Европа, Близкия Изток и Африка (ЕМЕА) ще реализират полупроводникови схеми за $27,6 млрд. (9,1%).

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас