Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Обучения
17 дек
2010
 
 

Vimeo пусна безплатно онлайн училище за правене на видео

6693 прочитания

Vimeo Video SchoolВидеото вече не е запазена територия за камерите. Повечето нови масови фотоапарати, DSLR-ите и смартфоните вече могат да заснемат HD клипове. За съжаление обаче основните видео техники не са така познати, както фотографските. Затова сайтът за споделяне на видео Vimeo.com отвори на 16 декември безплатното онлайн училище за правене на видео с високо качество Vimeo Video School.

Училището всъщност е комбинация от уроци, обясняващи как да се направи нещо, които са изготвени от служители на Vimeo, както и подбрана колекция от съществуващи обучителни клипове от членове на сайта. Съдържанието е разбито по нива и категории, като Software, Shooting, Behind The Scenes и DSLR.

Всеки урок е комбинация от текст, диаграми и видео, което разяснява дадена техника стъпка по стъпка с примери и приключва с предизвикателство към студента за създаване и публикуване на клип. Вече има около 20 урока, като всяка седмица ще бъдат добавяни нови. Някои от уроците включват Make a Great Holiday Video, Capturing Good Sound и Do-It-Yourself Dolly and Shoulder Rig. От Vimeo също така са наели фотографа Филип Блум, за да работи върху серия от уроци за основите на изготвянето на видео с DSLR.

Macworld.com

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас