“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ¬ести
14 дек
2010
 
 

Ѕ”ј, Ѕј»“, Ѕј— ќћ и Ѕългарски » “  лъстер - обединени около домейнa "бг"

Ѕраншовите асоциации посочват, че единствени€т приемлив вариант за български домейн на кирилица от първо ниво е ДбгФ.

6957 прочитани€

„Ќие, браншовите асоциации от сектора на информационните и комуникационни технологии, израз€ваме позици€та си, че е наложително в най-кратък срок да бъде въведена процедура за подаване на възражени€ в рамките на процедурата IDN ccTLD Fast Track“, това става €сно от писмо до ѕърван –усинов, заместник-министър на транспорта, »“ и съобщени€та, подписано от ƒора ¬асилева, председател на Ѕългарската уеб асоциаци€ (Ѕ”ј), ¬еселин янков, изпълнителен директор на Ѕългарската асоциаци€ по информационни технологии (Ѕј»“), √еорги Ѕрашнаров, председател на Ѕългарската асоциаци€ на софтуерните компании (Ѕј— ќћ) и ѕетър —татев, изпълнителен директор на Ѕългарски » “  лъстер.

ƒомейн на кирилица

—поред всички т€х, единствени€т приемлив вариант за български домейн на кирилица от първо ниво е „бг”, тъй като това е мнението на »нтернет потребителите у нас. “е казват, че „вс€ко друго предложение е недопустимо с оглед на настроени€та в страната и ако се стигне до там друго предложение за домейн да бъде избрано, то н€ма да може да получи обществена подкрепа“.

—ъщо така браншовите асоциации препоръчват бордът на ICANN да включи изискване за подробен и мотивиран отговор при отказ за регистраци€ на за€вен стринг. ѕодобна възможност ще бъде от полза на за€вител€ с отхвърлена кандидатура и ще предостави възможност за внимателна преценка какво би могъл да направи впоследствие и дали си заслужава да обжалва решението, или да промени за€вката си.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас