Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
29 ное
2010
 
 

HP може да замени Oracle Siebel със Salesforce.com

Според информация, появила се в пресата, HP ще наеме CRM софтуер на Salesforce за между 35 000 и 40 000 места.

3526 прочитания

 

HP ще подпише голяма сделка за наемането на CRM софтуер на Salesforce.com за между 35 000 и 40 000 места, заменяйки досега използвания Oracle Siebel, според непотвърдена информация, появила се в пресата чрез Трип Чоудри, анализатор от Global Equities Research.

Чоудри казва, че от Salesforce.com се надяват да обявят сделката на своето събитие Dreamforce, което ще се проведе между 6 и 9 декември в Сан Франциско.

Наблюдатели от сектора коментират, че ако сделката бъде осъществена, тя допълнително ще подклади огъня между HP и Oracle, който бе запален след като бившият главен изпълнителен директор на Hewlett-Packard Марк Хърд се присъедини към компанията на Лари Елисън като съпрезидент. Освен това новият CEO на HP Лео Апотекър бе въвлечен в голям съдебен спор между Oracle и SAP, тъй като до неотдавна той бе CEO на немския гигант.

Според Трип Чоудри, възможната сделка не е толкова въпрос на разчистване на сметки, тъй като мигрирането към Salesforce.com би спестило пари на HP. „Наши контакти ни казват, че прехвърляйки се на Salesforce, HP може да спести 40%-50% от разходите, които сега има за Oracle Siebel, посочва той, цитиран в International Business Times.

Salesforce.com генерира приходи от $429 млн. през третата четвъртина от настоящата фискална година, което показва ръст от 30% спрямо съответстващи предходен период. В компанията очакват през 2012 г. да достигнат до годишно ниво на приходи от $2 млрд.

Computerworld Великобритания

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас