Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Интернет
26 ное
2010
 
 

Комплексна защита с Trend Micro предлага новата услуга на Mtel Safe Surf

Месечната такса за услугата е 3,6 лв., не се подписва срочен договор

5559 прочитания

Владмир Владков

Интернет защита за цялото семейство, включваща блокиране на вируси и спам, сигурно онлайн банкиране и пазаруване, въвеждане на родителски контрол над употребата на уеб приложения, криптиране и резервиране на важната информация предлага новата услуга на Мобилтел M-Tel Safe Surf. Услугата е разработена съвместно с водещия доставчик на решения за сигурност Trend Micro, чийто дистрибутор у нас е Еском България.


Евгени Каракановски, директор "Телекомуникационни решения и продукти" в Мобилтел, представя предимствата на новата услуга M-Tel Safe Surf


На практика услугата представлява закупуване на лиценз за продукта Titanium Maximum Security 2011, като тя може да се заяви и управлява през сайта на оператора (mtel.bg) от всички съществуващи и нови клиенти, обясни Евгени Каракановски, директор "Телекомуникационни решения и продукти" в Мобилтел. Всеки притежател на SIM карта, независимо дали е предплатена или с абонаментен договор, може да купи до 3 лиценза, като не се изисква подписване на договор. „Лицензите за подобни програми струват между 40 и 60 евро за 1 година, при това за всяка допълнителна функционалност се плаща", каза Каракановски.

"Тази инициатива е част от стратегията на Мобилтел за корпоративна социална отговорност – услуга, която да е от полза за цялото общество, допълни Нина Мирчева, директор „Корпоративни комуникации" на оператора. - През тази година фокусът на компанията бе върху социалната и езикова грамотност, като целта бе да се засили интереса на младите хора към грамотността, следвайки линията на ЕС за учене през целия живот. През 2011 г. основната тема ще бъде интернет грамотността. А Интернет, освен многобройни възможности за образование и обучение, означава и по-големи заплахи, затова искаме да предложим на потребителите си сигурност при общуването през глобалната мрежа", допълни Мирчева.


Нина Мирчева, директор „Корпоративни комуникации“ на M-Tel, и Удо Шнайдер, Solution Architect в Trend Micro за регион ЕМЕА


„Децата днес масово публикуват свои имена, адреси и мобилни номера в сайтовете за социални мрежи, което създава предпоставки за използване на тази информация за зловредни действия, включително пращане на е-писма и моментални съобщения, съдържащи елементи на тормоз или сексуално насилие", обясни Евгени Каракановски, според когото всеки месец у нас се източват над 5000 кредитни и дебитни карти, а това е предпоставка за намален интерес към онлайн пазаруването и е-плащания.

С новата услуга достъпът до сайтовете може да бъде ограничен по време и по тема на сайта, например забрана на конкретни URL адреси, посочване на нежелани думи, използвани в сайтовете. „Ограничаване на времето за ползване също е интересна функция на Titanium Maximum Security 2011, допълни Каракановски. - Например родителят може да забрани ползването на онлайн достъп от компютъра от полунощ 0:00 до 6 ч. сутринта, което би осигурило нормално време за сън на детето." Програмата дава възможност за криптиране на данните, което помага за защитата им при кражба на машината. Обновяване на програмата става в реално време и напълно прозрачно за клиента, без значение дали се ползва мобилна или фиксирана Интернет връзка. Услугата предлага антивирусен и антиспам клиент и за смартфони с ОС Symbian, Android и Windows Mobile, както и за iPhone, но с по-ограничена функционалност.

„Сивата" зона в Интернет се разраства всеки ден, и ние непрекъснато разработваме нови неща за защита на нови платформи, например на облачни приложения, на мобилни комуникации, допълни Удо Шнайдер, Solution Architect в Trend Micro за регион ЕМЕА. - На всеки 1,5 секунди се появява нова заплаха, което означава, че всеки ден има милиони нови заплахи, срещу които трябва да има защита. Предимство на решението Titanium Maximum Security 2011 е, че инсталираният агент не „затормозява" системните ресурси на устройството, което особено важно за мобилните телефони. Родителски контрол и защита на личните данни (записани в компютъра или предоставяни през интернет, също са ценни функции днес, когато информацията е новата валута", допълни Шнайдер. Всяка заявка за интернет страница се проверява, дори да се изпрати записан в компютъра адрес, и ако съдържа зловреден код, достъпът до нея се блокира, обясни специалистът. Допълнителна функционалност на програмата е оптимизиране работата на PC-то, има и ефикасен механизъм за резервиране и възстановяване, както и архивиране на данните. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас