“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ќбразование
11 ное
2010
 
 

ѕърви€т обучителен У»нститут за предприемачиФ на Cisco у нас е ‘ондаци€ УЅизнес институтФ

ѕо програмата на Cisco ще се предлагат четири вида практически ориентирани обучени€: за начинаещи предприемачи, за собственици на малки и средни предпри€ти€, за мениджъри в големи компании от корпоративната сфера и за ръководители от държавната администраци€.

7941 прочитани€

Ќа 11 ноември в ћинистерството на икономиката, енергетиката и туризма (ћ»≈“) беше об€вено официално началото на програмата “Cisco »нститут за предприемачи” (Cisco Entrepreneur Institute). ћ»≈“ се об€ви за патрон на инициативата.


ѕърви€т “»нститут за предприемачи” на Cisco за Ѕългари€ е ‘ондаци€ “Ѕизнес институт”. “€ е със статут на регионален обучителен център и е покрила сертификационните изисквани€та на компани€та, съобщи Ѕорислав ƒимитров, управл€ващ директор на Cisco Ѕългари€.Ѕорислав ƒимитров, управл€ващ директор на Cisco Ѕългари€, ≈вгени јнгелов, зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма¬ момента процес на сертификаци€ за локални центрове предстои за CEED Ѕългари€, Junior Achevement Ѕългари€, “»нститут по публична администраци€”, StartIUP фондаци€та, —дружението на възпитаниците на —топански€ факултет на —” "—в.  лимент ќхридски" и компани€та за отворени обучени€ и кариерно развитие “Career Speeder”. ”становени са партньорски взаимоотношени€ с „÷ентър за икономически стратегии и конкурентоспособност” към —” "—в.  лимент ќхридски", присъединен към института на проф. ћайкъл ѕортер към ’арвардски€ университет. ќчаква се организациите, кандидатстващи за обучителни центрове, ако изпълн€т всички изисквани€ на Cisco за качество, да бъдат сертифицирани до месец.


¬ рамките на инициативата Cisco Ѕългари€ ще предостав€ модела и програмите за  четири вида практически ориентирани обучени€: за начинаещи предприемачи (Starting a Business), за собственици на малки и средни предпри€ти€ (Growing a Business), за мениджъри в големи компании от корпоративната сфера (iExec Enterprise Essentials) и за ръководители от държавната администраци€ (iExec Public Sector Essentials).


Cisco се ангажира да предостав€ на партньорите си от частни€ и публични€ сектор и знани€ и опит и възможности за осъществ€ване на контакти с потенциални инвеститори в помощ на предприемачите.


≈вгени јнгелов, зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма с ресор "»кономика" разкри, че другата седмица се очаква да бъдат об€вени и конкурсите по останалите три фонда по инициативата JEREMIE (—ъвместни европейски ресурси за микро, малки и средни предпри€ти€). Ќа 13 септември ≈вропейски€т инвестиционен фонд (≈»‘) об€ви поканата за набиране на фонд мениджъри на първи€ от трите вида фондове – за рискови капитали (venture capital).  райни€т срок за кандидатстване беше 2 ноември. ѕредстои конкурсна процедура за избор на мениджъри и по фонда за увеличаване на капитала (growth equity - за малки компании в процес на развитие) , мецанин  фонда (mezzanine - смесен инструмент между д€лови инвестиции и заеми) и гаранционни€ фонд (който се очаква да предостав€ по-изгодни услови€ по банкови заеми за бизнеса). 

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

»зключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас