Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Център за данни
03 ное
2010
 
 

Broadcom готви 100G Ethernet чип

Процесорът включва повечето функции на интерфейсната карта за комутатори в един чип

3272 прочитания

Broadcom вече доставя обазци от процесор за 100-Gigabit Ethernet, част от архитектура, която може да се ползва в клъстерни системи с общ капацитет 100 Tbps.

 

Процесорът BCM88600 включва повечето функции на интерфейсната карта за комутатори в един чип

 

Силициевият чип серия BCM88600 интегрира обработка на пакети, управление на трафика и други възможности в един единствен чип, който може да обслужва 100 Gbps поточен трафик. Процесорът е проектиран за вграждане в линейни карти за комутатори, ползвани в центрове за данни и операторски мрежи, които могат да предоставят няколко порта 100-Gigabit Ethernet или дузина интерфейса 10-Gigabit Ethernet, заяви Еял Дейгън, старши директор и генерален мениджър на Broadcom.

Дейгън е бивш CEO на Dune Networks, която Broadcom купи през миналата година. BCM88600 е третото поколение чипове на Dune за линейни карти, която разработва също чип за комутаторна матрица FE600, вече продаван от Broadcom. Заедно двете компании създават архитектура, която производителите на мрежово оборудване могат да вграждат в цяла серия комутатори – от малки устройства с 2 или 3 карти до клъстери с капацитет 100 Tbps и до 1000 порта 100-Gigabit Ethernet, казва Дейгън.

Трафикът от видео и други приложения се увеличава многократно както в центровете за данни, така и в мрежите на операторите, което налага ползването на нови стандарти като 100-Gigabit Ethernet и кара мрежовите архитекти да търсят още по-голяма мащабируемост в бъдеще, казва анализаторът от Linley Group Джаг Болариа. Cisco Systems, Juniper Networks, Brocade Communications и някои други компании вече обявиха комутатори или линейни карти с портове 100-Gigabit Ethernet, макар че тези интерфейси едва ли намерят масово приложение до края на 2011 г.

Големите доставчици като Cisco и Juniper могат да си позволят да проектират и създават свои собствени чипове, тъй като продават огромни количества техника. Но „пазарно" силициево решение от фирми като Broadcom може да помогне на по-малките конкуренти да изградят по-евтини продукти и да оказват натиск върху цените на устройствата, допълва Болариа.

„Получавате повече играчи на пазара и по-евтини системи в ЦОД", казва той. Междувременно ИТ директорите са доста „отворени" към по-евтини марки, тъй като се наложи да се справят с доста по-малки бюджети. Производители като Huawei, ZTE и 3Com (сега собственост на Hewlett-Packard) се възползваха от предимствата на „търговския" чип, за да подкопаят позициите на по-големите конкуренти, смята Болариа.

IDG News Service, Сан Франциско 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас